Cart:

0 item(s) - € 0,00
U heeft niets in uw winkelwagen.

0

Welkom bij De Vloeren Kenner

Ondervloeren

De Vloeren Kenner beschikt over een ruim assortiment aan ondervloeren. Het is van belang dat u een juiste keuze maakt voor de soort ondervloer.
 
Ondervloeren
Lamelparket kan op praktisch alle ondervloeren worden gelegd. Deze ondervloer dient wel blijvend droog, hard, vlak, schoon en goeddragend te zijn. Een vloer is vlak als er minder dan 2mm hoogteverschil is over een afstand van één strekkende meter. Oneffenheden van meer dan 2mm per meter moeten uitgevlakt worden.
 
Betonnen ondervloeren
Een betonnen vloer mag niet meer dan 2% vocht bevatten. Hierop dient u een ondervloertapijt aan te brengen. Een 3mm (Thermopete) ondervloertapijt is technisch gezien voldoende. Tevens moet u altijd onder het ondervloertapijt een vochtisolerende folie (bijvoorbeeld: bouwfolie) aanbrengen. Naden dienen absoluut gesloten te zijn. Breng de folie tot achter de plint tot plinthoogte aan.
 
Houten ondervloeren
Een houten ondervloer mag een houtvochtgehalte hebben van maximaal 14%. U dient eerst te controleren of er geen loszittende delen tussen zitten, anders moet u deze vastschroeven. Een vloer kunt u uitschuren of evtueel uitvlakken met behulp van spaanplaat. Uw houten ondervloer moet worden voorzien van een ondervloer. Een 3mm (Ipofoam) ondervloer is technisch gezien voldoende, maar een 7mm zachtboardplaat (Ipofelt) heeft een betere egaliserende werking en wordt aanbevolen bij geringe hoogteverschillen. Bij een natte kruipruimte géén vloerdelen leggen. Houd altijd rekening met voldoende ventilatie, anders kan uw houten ondervloer ‘verstikken’.
 
Vloerverwarming
Voor het leggen van een houten vloer op vloerverwarming zijn speciale regels waar u zich aan dient te houden. Zo is het type vloerverwarming van belang, het type ondervloer en ook het type parket. Wij raden u te allen tijde aan voordat u overgaat tot het aankopen van parket eerst overleg te hebben met de verkopers van De Vloeren Kenner voor advies.
 
Eisen ten aanzien van geluidsreductie
Er zijn situaties waarbij het verplicht is een geluiddempende ondervloer te gebruiken. De Vloeren Kenner heeft diverse ondervloeren in het assortiment die aan deze eisen voldoen. Let bij een klik lamelparket goed op dat het ondervloertapijt maximaal 5mm dik is, anders komt er te veel spanning op de verbindingen en kan het parket doorveren/kraken.
 
Aanpassing deuren
Controleer of met de hoogte van het parket tezamen met uw eventuele ondervloer uw deuren nog open en dicht kunnen. Zo niet, dan dient u uw deuren aan de veranderde omstandigheden aan te passen (in te korten).