Cart:

0 item(s) - € 0,00
U heeft niets in uw winkelwagen.

0

Welkom bij De Vloeren Kenner

PVC vloeren

De Vloeren Kenner is naast houten vloeren ook gespecialiseerd in PVC vloeren. Wij hebben kennis van alles op het gebied van de vloeren behandelen en leggen.
PVC is een soort kunststof dat prima geschikt is voor op de vloer. Naast vloeren wordt het in heel veel soorten producten gebruikt, zoals kozijnen en speelgoed voor kinderen, maar ook voor regenkleding, zodat alles droog blijft.
Het is te vergelijken met zeil wat ook op vloeren gelegd wordt. Het is namelijk net zo soepel en dun. Het verschil is dat een PVC vloer makkelijker te leggen is. Dit wordt namelijk in stroken geleverd.
Een PVC vloer heeft vele voordelen, zoals:
 
-  Je hebt geen contactgeluid;
-  Het is makkelijk in onderhoud;
-  Het heeft de uitstraling van een houten vloer;
-  De toplaag is hard.
 
De Vloeren Kenner heeft PVC vloeren die prima te combineren zijn met vloerverwarming. U kunt het meestal direct op de ondervloer leggen, terwijl dit bij bijvoorbeeld parket niet mogelijk is. Dit komt, omdat er geen hout in verwerkt is, waardoor het niet uitzet of krimpt.
 
PVC vloeren zijn in te delen in twee soorten vloeren namelijk: plak PVC en klik PVC.
 

Plak PVC
De meeste PVC vloeren worden tegenwoordig vastgelijmd op de basisvloer. Het zogenaamde plak PVC of verlijmbaar PVC. Een verlijmde PVC vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Een groot voordeel van een verlijmde PVC vloer is dat de stroken eenvoudig te plaatsen en te corrigeren zijn tijdens het leggen.
 
Klik PVC
Dankzij heet aanbrengen van een kliksysteem is deze PVC vloer even eenvoudig te leggen als de laminaatvloer. Ook ontstaan er door dit kliksysteem geen naden tussen de stroken. Doordat een klik PVC vloer dikker is, bestaat er minder kans op doorschijning van oneffenheden of achtergebleven korrels op de basisvloer. Een klik PVC vloer is ook prima geschikt voor natte ruimtes.
De totale kosten voor het plaatsen van klik PVC vloeren zijn lager dan bij het plaatsen van een verlijmbare PVC vloer. Voor het plaatsen van een klik PVC vloer heeft u bij de juiste omstandigheden alleen een ondervloer en plinten nodig. Bij andere soorten PVC vloeren heeft u naast lijm vaak ook egaline en een primer nodig. Hierdoor lopen de kosten snel op. De totale kosten voor het plaatsen van een klik PVC vloer zijn overzichtelijker en veelal lager. Bovendien hecht een klik PVC vloer niet aan de basisvloer en kunt u dus de vloer bij eventuele verhuizing makkelijk meenemen.
Een klik PVC vloer is ook ideaal voor in appartementen. In een appartement moet u aan de 10dB norm voor geluidsreductie naar beneden voldoen. Als u hier een verlijmde PVC vloer wilt gaan leggen, dan moet u gebruik maken van een speciale iets duurdere ondervloer.