Cart:

0 item(s) - € 0,00
U heeft niets in uw winkelwagen.

0

Welkom bij De Vloeren Kenner

Bewerkingen (roken/borstelen)

Belangrijke punten om te weten bij onze bewerkingen (roken/borstelen):

Elk stuk hout is anders:

Hout is een natuurlijk product. Elk stukje hout is anders. De ene plank zal zich anders gedragen dan een andere plank in termen van opnemen van kleurpigment, opnemen van olie of hardwax, reactie op de bewerking roken en/of borstelen etc. In de showroom ziet u een sfeer. U zult nooit exact dezelfde planken krijgen.

Kleurnuance bij roken:

Doordat elk stuk hout een andere looizuur gehalte heeft, reageert elke stuk hout anders op het ammoniak dat gebruikt wordt tijdens het roken. Dit resulteert in kleurnuance. Bij dezelfde behandeling 2 x roken zie je dat lichtere en donkere planken uit het productieproces komen. Deze kleurnuance bij gerookte vloeren kunt u duidelijk zien in de showroom. U moet hiermee rekening houden. Een gerookte vloer waarbij elke plank exact dezelfde kleur en uitstraling heeft is simpelweg onmogelijk bij houten vloeren in het algemeen.

Vergelen of verbleken:

Onder invloed van UV licht gaan eiken planken vergelen. Na verloop van tijd is het oppervlakte wat gelig van kleur. Vergeling treedt op bij niet gekleurde of gerookte oppervlakten. Bij een gerookte afwerking kan ook verbleking optreden. Het oppervlakte wordt dan lichter van kleur.

Achteruitgaan van kleur bij roken:

In een periode van 3-6 maanden wordt een gerookte vloer 30% lichter in kleur. Daarna stabiliseert deze zich. In de showroom liggen planken die altijd langer dan 6 maanden geleden gerookt zijn.

Nuance in het resultaat van borstelen:

Bij het borstelen wordt er zacht hout weggehaald door de borstel. Daardoor zijn de nerven in het hout beter zichtbaar. Elke stuk hout is anders in hardheid, doordat het hout van verschillende plekken uit de boom komt. Elke boom is ook weer anders. De planken uit een partij hout kunnen verschillende borstelresultaat vertonen, ondanks dat deze exact hetzelfde borstelproces hebben ondergaan. Sommige planken lijken wel zwaar geborsteld te zijn en andere planken juist zeer licht geborsteld. Het kleurpigment in de houtolie die daarna wordt aangebracht is duidelijker zichtbaar bij de “zwaar” geborstelde dan de “licht” geborstelde.