Cart:

0 item(s) - € 0,00
U heeft niets in uw winkelwagen.

0

Welkom bij De Vloeren Kenner

Meer afbeeldingen

Massief eiken Dark Oak (prijs inclusief olie)

Normale prijs: € 92,00

Special Price € 46,00

* Verplichte velden

Details

Massief eiken

Bij een massieve eiken vloer is de plank volledig van hetzelfde hout. Als het om een eiken vloer gaat, is de plank dus volledig van massief eiken. Dat is ook meteen het voordeel van een massieve plank; het is 100% eiken hout en dat voelt goed. Om de “werking” van de vloer tot een minimum te beperken is het van belang dat de vloer vast verlijmd wordt. Met “werken” wordt bedoeld dat het hout onder invloed van wisselende luchtvochtigheid gaat krimpen en/of uitzetten. Een massieve vloer is niet geschikt voor vloerverwarming- en koeling.

Europees eiken

De massief eiken vloeren van De Vloeren Kenner zijn van Europees eiken. Dit houtsoort is bijzonder geschikt als houten vloer. Niet alleen is Europees eiken hard, het is ook verkrijgbaar in kwaliteiten en prijsklassen.

De afmeting van uw eiken vloer

Onze houten vloeren zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De vloerdelen hebben standaard een dikte van 18 mm massief eiken. U kunt verder kiezen uit 3 verschillende breedtes, namelijk 16 cm, 18 cm en 20 cm. De lengte van de vloerdelen varieren tussen de 160 cm en 220 cm. 

De behandeling van uw eiken vloer

Voor de behandeling van uw eiken vloer kunt u kiezen uit 2 opties. Deze zijn als volgt:

Olie
De olie van De Vloeren Kenner bestaat uit een natuurlijke samenstelling. Een afwerking met olie zit in het hout in plaats van er op. Olie vormt geen dun slijtagegevoelig laagje op het hout, maar polymeriseert tot een dichte en taaie beschermende zone in het hout. Tijdens het drogen neemt het iets in volume toe en sluit daarmee de poriën in het hout volledig af. Water, vuil en vlekken krijgen dus nagenoeg geen kans om in het hout te dringen. Desalniettemin blijft het ademend en anti-statisch.

Colorwash
De colorwash van De Vloeren Kenner is een oplosmiddelvrije, overlakbare tweecomponenten olie-primer voor parket. Het geeft een intense kleurverdieping, vergelijkbaar met olie of impregneer, en met de vele beschikbare fraaie kleurpigmenten begrenst alleen de creativiteit het scala aan mogelijke kleuren en kleurnuances. Het is zowel VOS-vrij als oplosmiddelvrij. Na het aanbrengen van colorwash dient twee keer skylt aangebracht te worden. Dit zorgt voor een optimale bescherming en uw eiken vloer is hiermee onderhoudsvrij voor een periode tot wel 10 jaar!

PEFC-keurmerk

Het hout van onze massief eiken vloeren komt uit goed beheerde bosgebieden en is voorzien van een keurmerk voor verantwoord bosbeheer; PEFC.

PEFC

Productinformatie

Massief eiken vloer

Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Gebaseerd op uw selectie, bent u wellicht ook geïnteresseerd in de volgende artikelen: