Cart:

0 item(s) - € 0,00
U heeft niets in uw winkelwagen.

0

Welkom bij De Vloeren Kenner

Meer afbeeldingen

Royl olie 2K Grasping

€ 59,50

* Verplichte velden

Details

Royl olie 2K Grasping

Royl olie 2K is een unieke combinatie van herwinbare natuurlijke oliën en een speciaal B-component. Dit B-component zorgt voor snellere uitharding en betere bescherming. Royl olie 2K is minimaal belastend voor het milieu omdat deze zowel VOS-vrij als oplosmiddelvrij is.

Toepassing Royl olie 2K

Royl olie 2K is uitermate geschikt voor toepassing op vloeren, meubelen en ander houten oppervlakken. De olie is niet statisch oplaadbaar. Royl olie 2K is zeer elastisch en barst of bladdert niet. De olie impregneert diep in de poriën. Doordat de olie in de poriën polymeriseert ontstaat een taaie dichte beschermlaag. Door deze unieke vulling en uitharding volstaat één behandeling. Royl olie 2K kan worden aangekleurd met kleurpigmenten, waardoor het mogelijk is een oppervlak gelijktijdig te oliën en te kleuren. De normale verhouding is één blikje pigment op één liter olie. Per liter olie maximaal twee blikjes kleurpigment mengen.

Droging Royl olie 2K

Royl olie 2K wordt na droging erg water en alcohol bestendig. De olie is in het algemeen droog en licht belastbaar na ca. 24-48 uur. Volledige uitharding en optimale weerstand na ca. 10 dagen. Droogtijden gelden bij 20 °C, 65% RLV, normale laagdikte en voldoende ventilatie. Onder ongunstigere omstandigheden rekening houden met langere droogtijden. Een verse laag de eerste twee weken niet afdekken en niet vochtig reinigen. Vocht op het oppervlak gelijk opnemen.

Rendement Royl olie 2K

Royl olie 2K olie geeft, afhankelijk van de opname door de ondergrond en applicatiemethode een rendement van ca. 25 tot 35 m2 per liter.

Productinformatie

Samenstelling Royl olie 2K

Royl olie 2K betreft een 2 componenten olie bestaand uit gekookte lijnolie, alsmede andere (essentiële) plantaardige oliën. Lijnolie word gewonnen door het persen van de zaden van de vlasplant. Lijnzaadolie heeft van alle plantaardige oliën de beste drogings-eigenschappen en wordt om die reden veel gebruikt voor de oppervlaktebehandeling van hout. 

Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Gebaseerd op uw selectie, bent u wellicht ook geïnteresseerd in de volgende artikelen: