Bekijk hele Assortiment
Home/Vloer onderhoud
Vloeronderhoud

Vloer onderhoud

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van houten vloeren. Service en een topkwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. De duurzaamheid van een houten vloer vraagt om goed onderhoud en de juiste producten.

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van houten vloeren. Service en een topkwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. De duurzaamheid van een houten vloer vraagt om goed onderhoud en de juiste producten.

Vloer onderhoud bij verschillende soorten vloeren

Er zijn verschillende soorten vloeren en de beste manier om uw vloer te onderhouden hangt af van het type vloer dat u heeft. Of u nu een houten vloer, PVC vloer of laminaat heeft, er zijn specifieke richtlijnen om uw vloer in goede conditie te houden. Door goed voor uw vloeren te zorgen, blijft uw huis er langer mooi en schoon uitzien en bespaart u op lange termijn geld door de uitgaven voor reparaties en vervanging te vermijden.

De Vloeren Kenner onderhoudsadvies

Onderhoud houten vloer

De Vloeren Kenner onderhoudsadvies

Het onderhouden van een vloer kan soms lastig lijken, maar het is van essentieel belang om de levensduur van uw vloer te verlengen en ervoor te zorgen dat deze er altijd mooi uitziet. Een van de belangrijkste tips is om regelmatig te stofzuigen, omdat vuil en zand de vloer kunnen beschadigen. Reinig uw vloer ook regelmatig met een vochtige doek, zodat vlekken verwijderd kunnen worden en de vloer er schoon uitziet.

Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Probeer ook zo min mogelijk op de vloer te lopen met schoenen die vuil of stenen bevatten. Met deze tips zal uw vloer er altijd stralend uitzien en lang meegaan.

Onderhoud van houten vloeren

Onderhoud houten vloeren

Onderhoud van houten vloeren

Houten vloeren zijn prachtig, maar vereisen wel de nodige aandacht en zorg om ze in topconditie te houden. Een van de belangrijkste manieren om uw houten vloer goed te onderhouden is door deze regelmatig schoon te maken en te beschermen tegen schade en slijtage. Dit betekent dat u voorzichtig moet zijn met het gebruik van scherpe of zware voorwerpen op de vloer, en dat u morsen zo snel mogelijk moet opruimen.

Voor elk type afgewerkte vloer heeft De Vloeren Kenner een geschikte reiniger of conditioner. Bepaal binnen het menu eerst hoe uw vloer is afgewerkt en daarna kiest u een van de getoonde en geschikte producten.

Onderhoud van gelakte vloeren

Skylt conditioner - 9140

Onderhoud van gelakte vloeren

Een gelakte vloer kan een mooie en duurzame toevoeging zijn aan uw huis, maar het is belangrijk om te weten hoe u hem goed kunt onderhouden. Gelukkig is het onderhouden van een gelakte vloer niet al te ingewikkeld. U kunt beginnen door regelmatig te stofzuigen of vegen om vuil en zand te verwijderen dat krassen kan veroorzaken.

Vermijd ook het gebruik van schoonmaakmiddelen met chemicaliën of agressieve schuurmiddelen, want dit kan de lak beschadigen. In plaats daarvan kunt u het beste een zachte dweil gebruiken met een mild schoonmaakmiddel dat speciaal is ontworpen voor gelakte vloeren. Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw gelakte vloer jarenlang mooi houden. Zorg voor periodiek onderhoud!

Onderhoud van geoliede vloer

Onderhoud - Milde reiniger 1 liter

Onderhoud van geoliede vloer

Om ervoor te zorgen dat een geoliede vloer er mooi uit blijft zien en lang meegaat, is het belangrijk om de vloer periodiek onderhoud te geven. Een geoliede vloer sterk bevuilen komt regelmatig voor en kan worden voorkomen. Het begint met regelmatig reinigen en stofzuigen en het gebruik van een zachte bezem om vuil en stof te verwijderen.

Daarnaast is het aanbevolen om de vloer af en toe te dweilen met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Het is belangrijk om niet te veel water te gebruiken en de vloer direct na het dweilen droog te maken. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen de beschermende olielaag beschadigen.

Door de geoliede vloer regelmatig te onderhouden, blijft deze er mooi uitzien en gaat deze langer mee. Bij slecht onderhoud lijkt de vloer verzadigd wat een mooie houten vloer tekort doet.

Een aantal goed te gebruiken producten zijn onder andere:

  • Royl intensief reiniger
  • Royl milder reiniger
  • Royl vloerzeep

Maak de gelakte houten vloer schoon

Onderhoud vloer - De Vloeren Kenner

Maak de gelakte houten vloer schoon

Het schoonmaken van een gelakte houten vloer kan soms uitdagend lijken, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. Het belangrijkste is om te weten welke producten veilig zijn om te gebruiken op gelakt hout en welke u moet vermijden.

Het schoonmaken moet regelmatig gebeuren om te voorkomen dat vuil zich ophoopt en de afwerking beschadigt. Begin met stofzuigen of vegen om los vuil te verwijderen en gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor gelakt hout. Periodiek onderhoud is erg belangrijk zodat uw vloer mooi blijft. Intensief reinigen is belangrijk onderdeel hiervan.

PVC vloeren

Onderhoud - PVC reiniger

PVC vloeren

Om ervoor te zorgen dat uw PVC-vloer lang meegaat en er net zo goed uitziet als op de dag van installatie, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Dit omvat het dagelijks vegen of stofzuigen van de vloer en het gebruik van een mild schoonmaakmiddel om af en toe vlekken of vuil te verwijderen.

Het is essentieel om agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel of schuurmiddelen te vermijden, omdat deze de vloer kunnen beschadigen en de afwerking ervan kunnen aantasten. PVC-vloeren zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, zolang de juiste zorg wordt genomen.

Laminaat vloeren

Douwes Dekker laminaat reiniger

Laminaat vloeren

Het onderhoud van laminaat is in feite vrij eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en vegen is de eerste stap om vuil en puin van de vloer te verwijderen. Het is ook belangrijk om morsen direct op te ruimen om te voorkomen dat er vlekken ontstaan. Als u de laminaatvloer dweilt, gebruik dan alleen een kleine hoeveelheid water om te voorkomen dat er vocht in de naden sijpelt.

Gebruik indien nodig een speciale laminaatreiniger om de vloer grondiger schoon te maken. Het regelmatig onderhouden van uw laminaatvloer zal ervoor zorgen dat deze er jarenlang als nieuw blijft uitzien.

Belangrijk: weet hoe je vloer is afgewerkt

Als het gaat om het onderhouden van je vloeren, is het van essentieel belang om te weten hoe de vloer is afgewerkt. Er zijn verschillende soorten afwerkingen voor vloeren, zoals lak, olie of overlakbare olie. Elke afwerking heeft zijn eigen kenmerken en vereist specifieke zorg en onderhoudstechnieken.

Het identificeren van de afwerking van je vloer kan helpen bij het bepalen van de beste manier om de vloer schoon te maken, te beschermen en te onderhouden. Het is daarom belangrijk om te achterhalen hoe je vloer is afgewerkt en om indien nodig professioneel advies in te winnen over het juiste onderhoud van jouw specifieke vloertype. Zo kan je vloer vele jaren in goede staat blijven en er als nieuw blijven uitzien.

Eiken houten vloer plaatselijk bijwerken

Vloeibaar hout - putty

Eiken houten vloer plaatselijk bijwerken

Een eiken houten vloer is een prachtige toevoeging aan elk huis, maar na verloop van tijd kan deze beschadigd raken. Een van de meest voorkomende problemen met houten vloeren is dat er krassen en deuken ontstaan. Gelukkig kun je deze plaatselijke beschadigingen zelf bijwerken.

Begin met het inspecteren van de beschadiging en bepaal of het nodig is om het beschadigde gedeelte te verwijderen en te vervangen, of dat u het alleen hoeft bij te werken. Gebruik vervolgens de juiste producten en methoden om ervoor te zorgen dat de vloer er weer als nieuw uitziet.

Het is belangrijk om te onthouden dat het bijwerken van de vloer even tijd kan kosten, maar het resultaat maakt het zeker de moeite waard.

Matte afwerking van Skylt original 5510

Als u op zoek bent naar een afwerking die past bij de natuurlijke uitstraling van hout, dan is Skylt Original 5510 de perfecte keuze. Deze matte afwerking geeft een onzichtbare beschermlaag die uw houten oppervlak beschermt tegen vuil, vlekken en krassen zonder de kleur of de textuur van het hout te veranderen.

Skylt Original 5510 is niet alleen duurzaam en makkelijk te onderhouden, maar garandeert ook een natuurlijk ogend resultaat dat elegantie en stijl uitstraalt. Of u nu nieuw houtwerk afwerkt of een bestaande afwerking wilt vernieuwen, Skylt Original 5510 is een uitstekende keuze voor uw project.

Vloerbescherming

Vloerbescherming is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van een vloer. Er zijn verschillende manieren om uw vloer te beschermen, en het type bescherming hangt af van het type vloer dat u heeft. Zo kant u bijvoorbeeld gebruik maken van goede schoonloopmatten om vuil en vocht tegen te houden, of van meubeldoppen om beschadigingen te voorkomen.

Het is ook belangrijk om de vloer regelmatig schoon te maken en eventuele beschadigingen snel te repareren. Door goed voor uw vloer te zorgen, blijft deze er niet alleen mooi uitzien, maar gaat deze ook langer mee.