Bekijk hele Assortiment
Home/Plinten
Header plinten

Plinten

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van plinten. Service en een topkwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. Door ons zeer brede assortiment aan plinten zult u altijd bij ons slagen!

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van plinten. Service en een topkwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. Door ons zeer brede assortiment aan plinten zult u altijd bij ons slagen!

Zowel plak-, mdf- als massieve plinten

Mdf plinten in gewenste RAL kleuren te bestellen

Ook decoratieve plinten

Verschillende soorten plinten

Plinten vormen de perfecte finishing touch voor elke vloer. Er zijn verschillende soorten plinten waarmee uw uw interieur op een elegante en stijlvolle manier kunt afwerken. MDF plinten zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie die gemakkelijk te schilderen is. Massief eiken afdeklijsten bieden daarentegen een klassieke uitstraling en zijn een duurzame keuze voor zwaar verkeer. Als u op zoek bent naar een dikker profiel, kijk dan eens naar massief eiken plinten. Tot slot zijn er de plakplinten, die erg handig zijn voor degenen die geen tijd hebben om te lijmen en te spijkeren. De Vloeren Kenner adviseer de onderstaande plinten voor pvc vloeren, houten vloeren en laminaat.

Plakplinten

Plakplint laminaat

Plakplinten

Plakplinten zijn een cruciaal onderdeel van ieder interieur. Deze dunne stroken worden gebruikt om de overgang tussen vloer en wand op te vullen en vormen daardoor een naadloze overgang. Naast hun functionele waarde zijn plakplinten ook een esthetische toevoeging aan een ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en stijlen, dus er is altijd een plakplint die aansluit bij uw persoonlijke smaak. Of u nu kiest voor een moderne of klassieke look, deze kleine toevoeging maakt al snel een groot verschil. Bovendien zijn plakplinten eenvoudig te installeren en kunnen ze de levensduur van uw vloer verlengen door de randen te beschermen tegen slijtage. Het is dus geen verrassing dat plakplinten een populaire keuze zijn bij zowel huiseigenaren als interieurontwerpers. Afhankelijke van de kleur vloer adviseren wij een bijpassende plint.

MDF plinten

MDF plinten

MDF plinten

Deze plinten zijn gemaakt van Medium-Density Fibreboard (MDF) en hebben tal van voordelen ten opzichte van andere soorten moderne plinten. Zo zijn ze in tegenstelling tot hout niet vatbaar voor kromtrekken of barsten, waardoor de plinten er altijd netjes en strak uit blijven zien. Daarnaast zijn ze ook makkelijk te schilderen en te reinigen, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel elke ruimte in huis. Kortom, als u op zoek bent naar plinten die zowel praktisch als stijlvol zijn, dan zijn MDF plinten een uitstekende keuze. Deze plint zorgt voor een strakke afwerking van uw nieuwe vloer. Onze plinten zijn van vochtwerend mdf.

Massief eiken plinten

Massieve plinten

Massief eiken plinten

Met hun natuurlijke uitstraling en duurzame eigenschappen, zijn eiken plinten een populaire keuze voor zowel woon- als werkruimtes. Naast hun esthetische waarde helpen massieve eiken plinten ook bij het beschermen van uw muren tegen meubilair, stof en vuil. Met een breed scala aan stijlen en afwerkingen, zijn er eiken plinten die passen bij elk interieur. Of u nu op zoek bent naar een moderne, minimalistische stijl of een meer traditionele uitstraling, eiken plinten zijn een tijdloze keuze die jarenlang meegaat. Kies voor massieve eiken plinten als u op zoek bent naar kwaliteit en duurzaamheid in uw interieur.

Massief eiken afdeklijsten

Massief eiken afdeklijst

Massief eiken afdeklijsten

Deze afdeklijsten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen zodat u altijd de juiste maat kunt vinden voor uw project. In combinatie met andere houten elementen of juist als accent op een neutrale muur, voegen deze afdeklijsten karakter en warmte toe aan elke kamer. Het massieve eikenhout wordt met zorg geselecteerd en bewerkt om een hoogwaardig en prachtig afgewerkt product te leveren. Kies voor massief eiken afdeklijsten en creëer een uniek, sfeervol en elegant interieur.

Hoge plinten

MDF plinten - overzicht

Hoge plinten

Hoewel het misschien niet het eerste is waar u aan denkt bij het inrichten van uw huis, kunnen plinten een grote impact hebben op de uitstraling van een kamer. Als u op zoek bent naar een manier om extra elegantie toe te voegen, overweeg dan om hoge plinten, tot 27 cm hoog, te installeren. Deze hoge plinten geven een gevoel van grandeur en tijdloze klasse aan elke ruimte. Bovendien hebben deze hoge plinten ook praktische voordelen, zoals het beschermen van muren tegen beschadiging en het verbergen van onvolkomenheden. Dus waarom niet proberen uw kamer naar een hoger niveau te tillen met hoge plinten? De hoge plinten kunnen in verschillende RAL kleuren worden besteld om zo aan de ontwerpwensen te voldoen. Wij zoeken naar de hoge plint kleurfamilie zodat vloer en plint met elkaar overeenkomen.

De geschiedenis van plinten en hun evolutie in interieurdesign

Plinten zijn een belangrijk architectonisch kenmerk van elk interieurontwerp, en hebben in de loop der jaren veel veranderingen en innovaties ondergaan. In het verleden werden plinten voornamelijk gebruikt om muren te beschermen tegen beschadiging door schoonmaakactiviteiten en meubels. Tegenwoordig vervullen ze niet alleen dezelfde functie, maar dragen ze ook bij aan het uiterlijk van de kamer en helpen ze de overgang tussen wanden en vloeren te verzachten.

In de Renaissance-tijd werden plinten voornamelijk in klassieke stijl vervaardigd van marmer of hout, met uitgebreide graveringen en patronen. Later, in de 18e en 19e eeuw, gingen ontwerpers over naar het gebruik van plinten met meer eenvoudige lijnen en profielen.

In de 20e eeuw werden plinten steeds eenvoudiger qua ontwerp, de voorkeur voor minimalistische interieurs steeg en de plinten werden ofwel geverfd om op te gaan in de omgeving, ofwel simpelweg weggelaten. Tegenwoordig verlangen veel mensen weer naar een rijkelijker ontworpen interieur en worden plinten steeds meer gebruikt om karakter aan een kamer toe te voegen. Materialen variëren van hout, PVC, MDF of marmer; Verschillende ontwerpen en kleuren zijn eveneens een optie. Plinten zijn dus niet alleen functioneel, maar ook decoratief en reflecteren de evolutie van interior design.

Decoratieve plint

Decoratieve plinten

Decoratieve plint

Een decoratieve plint is misschien wel het laatste waar u aan denkt bij het inrichten van uw huis. Toch kan het de kers op de taart zijn voor uw interieur. Een mooie plint kan een kamer namelijk helemaal af maken en zorgen voor een luxere uitstraling. Daarnaast heeft een plint ook een praktische functie, het verbergt namelijk de overgang tussen de vloer en de muur en beschermt zo tegen stoten en beschadigingen. Er zijn allerlei soorten decoratieve speciale plinten verkrijgbaar, van klassiek tot modern, en van hout tot kunststof. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een mooie plint die past bij uw stijl en smaak.

Plinten bevestigen

Plinten kitten

Plinten bevestigen

Plinten kunnen worden vastgelijmd aan de muur met speciale lijm. Dit is een populaire methode omdat het een strakke look geeft zonder zichtbare nagels. Het is ook vrij eenvoudig om te doen. Zorg er wel voor dat de lijm die u gebruikt geschikt is voor het type plint dat u gebruikt. De Vloeren Kenner adviseert High Tack kit van Frencken te gebruiken.

DIY ideeën voor het opknappen of vervangen van bestaande plinten

 1. Verven: Een snelle en goedkope oplossing.
 2. Toevoegen van een patroon: Als u houdt van plinten die wat meer opvallen.
 3. Speciale verftechnieken: Interessante verfeffecten te creëren op uw plinten.
 4. Vervangen door nieuwe plinten: Dan zijn er tal van opties beschikbaar om uit te kiezen.
 5. Toevoegen van een accent kleur: Als de muren in een neutrale kleur zijn.
 6. Verander de grootte van de plinten: Geeft een kamer een eigen karakter.

Het opknappen of vervangen van plinten kan de kamer een compleet nieuwe uitstraling geven. Plus, de bovenstaande ideeën zijn allemaal eenvoudig genoeg om zelf thuis te doen.

Hoe kiest u de juiste plinten voor uw interieur?

Plinten waaier

Hoe kiest u de juiste plinten voor uw interieur?

Het kiezen van de juiste plinten voor uw interieur kan een uitdagende taak zijn. Hier volgen enkele tips die u zullen helpen de beste keuze te maken:

 1. Overweeg de hoogte van uw plafond – Als uw plafond hoog is, kunt u grotere plinten gebruiken.
 2. Overweeg de stijl van de kamer – Of het nu modern, klassiek, of eigentijds is, uw plintenkeuze moet passen bij de stijl van de kamer.
 3. Overweeg de kleur van de plinten – De kleur van de plinten moet passen bij de muur- en vloerbedekking.
 4. Denk na over het materiaal – Houten plinten geven een klassieke uitstraling en kunnen worden geschilderd of gebeitst.
 5. Wees voorzichtig met patroon – Een druk patroon kan de aandacht afleiden.

De impact van kleur en afwerking van plinten op de uitstraling van de kamer

De kleur en afwerking van plinten hebben een grote invloed op de uitstraling van een kamer. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Contrast: Wanneer u de plinten in een contrasterende kleur schildert ten opzichte van de muren, kunt u de aandacht vestigen op de plinten en ervoor zorgen dat ze eruit springen.
 2. Harmonie: Door de plinten in dezelfde kleur als de muren te schilderen, creëert u een gevoel van harmonie.
 3. Wit: Witte plinten zijn een veelgebruikte en zeer populaire optie, omdat ze mooi passen bij een breed scala aan interieurontwerpen.
 4. Matte afwerking: Plinten met een matte afwerking creëren een subtiele, elegante uitstraling.
 5. Glanzende afwerking: Plinten met een glanzende afwerking kunnen helpen om de kamer op te fleuren.