Bekijk hele Assortiment
Home/Houten vloeren
Header houten vloeren

Houten vloeren

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van houten vloeren. Bij ons koopt u al een houten vloer vanaf € 25 per m2. Service en een topkwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. Door ons zeer brede assortiment aan houten vloeren zult u altijd bij ons slagen!

Eiken lamelparket, visgraat, Hongaarse punt en parket. Uit voorraad leverbaar! Bij ons koopt u al een houten vloer vanaf € 25 per m2.

Eiken houten vloeren

De eiken houten vloer staat bekend om zijn tijdloze elegantie en befaamde duurzaamheid. Als een van de meest gewilde houten vloeren heeft een vloer van eiken hout een lange levensduur. Bij ons kunt u al een houten vloer kopen vanaf € 25 per m2.

Kies uit maar liefst 4 verschillende sorteringen eikenhout

Wanneer u op zoek bent naar een eikenhouten vloer, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder de sortering van het hout. Onze collectie eikenhouten vloeren biedt vier verschillende sorteringen aan: rustiek, select, premium select en nature. Elke sortering heeft unieke eigenschappen op het gebied van uiterlijk en esthetiek. We zullen elke sortering in dit artikel uitgebreid bespreken zodat u een weloverwogen keuze kunt maken die past bij uw smaak en interieur.

Een houten vloer met olie of lak?

Oliestraat - ingang Oliestraat - uitgang

Een houten vloer met olie of lak?

Bij het afwerken van een hout vloer zijn er diverse opties beschikbaar, waaronder olie, lak en overlakbare kleurolie. De keuze voor de juiste afwerking kan een aanzienlijk verschil maken in zowel het uiterlijk als de duurzaamheid van de vloer. Een olieafwerking kan bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling geven en het hout van een diepere kleur voorzien, terwijl lak meer bescherming biedt tegen slijtage en vloeistoffen.

Overlakbare kleurolie combineert de voordelen van zowel olie als lak en zorgt voor langdurige bescherming en een fraaie uitstraling. Bij het maken van uw keuze is het tevens belangrijk om rekening te houden met de mate van beloopbaarheid van de vloer en de hoeveelheid onderhoud die u bereid bent te verrichten. De Vloeren Kenner is de juiste partij om u hierover te informeren.

Een houten vloer op vloerverwarming?

eiken visgraat vloerverwarming devloerenkenner

Een houten vloer op vloerverwarming?

Bent u opzoek naar een houten vloer die geschikt is voor vloerverwarming? Zoek dan niet verder. Bij De Vloeren Kenner bent u dan aan het juiste adres. Onze houten vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming en -koeling.

Vloerverwarming verwarmt de vloer van onderaf, wat betekent dat het hele oppervlak gelijkmatig wordt verwarmd in plaats van alleen bepaalde plekken. Wij raden het af om een massief houten vloer te plaatsen op vloerverwarming. De warmte zal bij een massief houten vloer namelijk niet makkelijk kunnen worden doorgegeven aan het vloeroppervlak.

Welke ondervloer past bij een houten vloer?

Bij het leggen van een houten vloer is de keuze voor de juiste ondervloer van groot belang. De ondervloer vormt namelijk de basis waarop de houten vloer wordt geplaatst en heeft invloed op het comfort, de isolatie en de levensduur van de vloer.

Er zijn verschillende soorten ondervloeren die geschikt zijn voor houten vloeren, afhankelijk van de situatie en de vereisten. Een veelgebruikte optie is een geluiddempende ondervloer, die geluidsisolatie biedt en het loopgeluid vermindert. Dit is vooral belangrijk bij appartementen of bovenverdiepingen. Hier dient u namelijk te voldoen aan de 10 dB norm.

Daarnaast zijn er ondervloeren met vochtwerende eigenschappen die bescherming bieden tegen vocht en damp. Dit is essentieel bij houten vloeren die in ruimtes worden geplaatst met optrekkend vocht.

Ook zijn er speciale ondervloeren met een thermische isolatie, die de warmte-geleiding van de vloer verbeteren en energiebesparing bevorderen. Deze ondervloeren zijn uitermate geschikt als u vloerverwarming heeft.

Bij het kiezen van de juiste ondervloer is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van uw houten vloer, de ondergrond en de omgeving waarin de vloer wordt geplaatst. Twijfelt u over de ondervloer? Neem dan contact met ons op voor advies en om ervoor te zorgen dat de ondervloer optimaal geschikt is voor uw houten vloer.

Bekijk onze ondervloeren

Vloerlijm voor houten vloeren

Parketlijm voor houten vloeren Frencken HE330 15KG

Vloerlijm voor houten vloeren

Als u op zoek bent naar vloerlijm voor uw houten vloer, dan bent u bij De Vloeren Kenner aan het juiste adres. Bij ons vind u hoogwaardige vloerlijm van Frencken. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk om de juiste vloerlijm te kiezen? Nou, de juiste vloerlijm zorgt voor een stevige hechting tussen de vloer en de ondergrond. Dit voorkomt dat de houten planken in de loop van de tijd “los” gaan zitten. Weet u niet goed welke vloerlijm u het beste kunt gebruiken in combinatie met uw ondergrond en houten vloer? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Onderhoudstips voor uw houten vloer

Onderhoud vloer - De Vloeren Kenner

Onderhoudstips voor uw houten vloer

Een houten vloer is een prachtige toevoeging aan elk interieur, maar heeft na verloop van tijd wel onderhoud nodig om zijn schoonheid te behouden. Gelukkig zijn er een aantal onderhoudstips die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat uw houten vloer nog jaren mee kan. Regelmatig stofzuigen en dweilen is bijvoorbeeld essentieel om vuil en stof te verwijderen en zo te voorkomen dat deze zich in de nerven van het hout kunnen nestelen.

De Vloeren Kenner werkt met afwerkings-en onderhoudsproducten van Rigo verffabriek. Het is belangrijk deze onderhoudsproducten te gebruiken voor het beste resultaat en behoud van uw houten vloer.

Laat uw houten vloer leggen door professionals

Eiken visgraat installeren - De Vloeren Kenner Lamelpartket leggen - De Vloeren Kenner

Laat uw houten vloer leggen door professionals

Als u uw nieuwe vloer eenmaal heeft uitgekozen is het van groot belang dat deze ook op de juiste manier wordt gelegd. U kunt ervoor kiezen om de vloer zwevend te leggen of om deze “vast” te verlijmen. Bij het zwevend leggen van de vloer kunt u gebruik maken van parketnadenlijm of veren. Bij het “vast” verlijmen kunt u onze vloerlijm gebruiken om uw nieuwe vloer op de ondergrond te verlijmen. Bij een massief houten vloer adviseren wij altijd om de vloer vast te verlijmen.

Wilt u geen zorgen hebben over de installatie van uw nieuwe vloer? Laat het dan verzorgen door onze professionele parketteurs.

Snelle levering

Snelle leveringen - De Vloeren Kenner

Snelle levering

Als vloerenbedrijf biedt De Vloeren Kenner ook extra snelle leveringen aan voor houten vloeren. Voor onbehandelde vloeren hebben we een uitgebreide voorraad beschikbaar, waardoor u de vloer direct kunt meenemen. Dit is ideaal voor klanten die snel een vloer nodig hebben en geen tijd willen verspillen aan wachten.

Voor geoliede of gelakte vloeren op maat hanteren we slechts een levertijd van enkele dagen. Deze vloeren vereisen extra tijd voor de afwerking, omdat ze behandeld moeten worden met de door u gewenste kleur voordat ze klaar zijn voor installatie.

Online uw houten vloer kopen

Vloerenconfigurator Visgraat PVC vloer

Online uw houten vloer kopen

Bij De Vloeren Kenner is het eenvoudig om uw droomvloer samen te stellen. Surf naar de vloer die u aanspreekt en klik op de knop “vloer samenstellen”. U kunt daarna zelf de breedte van de plank bepalen, de sortering, de dikte en uiteindelijk de behandeling. Bepaal het aantal m2 en bestellen maar!

  • Directe prijsbepaling

  • Bepaal uw gewenste uitstraling

  • Supersnelle levering mogelijk

  • Top legservice

De voordelen van houten vloeren

De houten vloeren van De Vloeren Kenner bieden een aantal voordelen die het een aantrekkelijke optie maakt voor elke kamer.

  • Veelzijdig: onze houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren;
  • Natuurlijke uitstraling: een houten vloer geeft elke ruimte een warme sfeer en natuurlijke uitstraling. Elke houten plank heeft immers zijn eigen tekening met unieke uitstraling;
  • Duurzaam: wij zijn FSC en PEFC gecertificeerd;
  • Gemakkelijk schoon te maken: onze houten vloeren zijn makkelijk schoon te maken. Regelmatig vegen en af en toe dweilen is meestal al voldoende om de vloer in goede conditie te houden.

Bent u opzoek naar een kwalitatieve houten vloer voor een scherpen prijs? Bekijk dan ons assortiment online of bezoek onze showroom en kijk wat de beste keuze is voor uw woning.

Massief eiken vloeren

Massief houten vloeren zijn vanwege hun veelzijdigheid en esthetische charme een uitstekende keuze voor elk huisrenovatieproject. Niet alleen is massief hout uiterst slijtvast, het is ook af te werken in een verscheidenheid aan tinten, zodat u het kunt aanpassen aan de gewenste uitstraling van uw huis. Ook voegt het een extra isolatielaag toe aan uw huis wat helpt de verwarmingskosten op termijn te verlagen.

Massieve houten vloeren zijn minder praktisch dan een vloer met een eiken toplaag.

De Vloeren Kenner heeft uit duurzaamheidsoogpunt en gebruikersgemak gekozen om geen massieve houten vloeren meer te verkopen. Bij ons kunt u kiezen uit een groot assortiment aan andere soorten houten vloeren. Ons lamelparket met massief eiken toplaag is een perfect alternatief qua uitstraling en praktisch gebruik en is stabieler en meer duurzaam voor het milieu.

Exclusieve houten vloeren

De houten vloeren van De Vloeren Kenner zijn meer dan alleen maar een vloerbedekking. Elegantie, duurzaamheid en tijdloosheid zijn slechts een paar woorden die dit type vloer beschrijven.

Houten vloerdelen van De Vloeren Kenner zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en afwerkingen, dus er is altijd wel een optie die past bij uw persoonlijke stijl en smaak.

Een houten vloer kan de tand des tijds doorstaan, en kan jarenlang mooi blijven, mits er goed voor gezorgd wordt. Als u op zoek bent naar een vloer die niet alleen mooi is, maar ook jarenlang meegaat, dan is een exclusieve houten vloer van De Vloeren Kenner wellicht iets voor u.

Houten vloeren kopen vanaf € 25 per m2

Een houten vloer kopen die stijlvol en onderhoudsvriendelijk is? Bij De Vloeren Kenner kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week (online) terecht voor het kopen van een houten vloer die uw woning de gewenste uitstraling geeft. Wilt u de houten vloeren liever in het “echt” bekijken kom dan van maandag tot en met zaterdag langs in onze showroom. Onze ervaren vloerenkenners staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Wees slim en koop nu uw houten vloer bij ons. Want houten vloeren kopen doet u bij De Vloeren Kenner.

Een houten vloer kopen doet u bij De Vloeren Kenner

Een nieuwe vloer is een investering die de waarde van een huis kan verhogen en de sfeer en uitstraling kan verbeteren. Bij De Vloeren Kenner kunt u terecht voor een ruim assortiment houten vloeren om uit te kiezen. Maar waarom zou u specifiek bij ons een houten vloer kopen? Ten eerste bieden wij een hoge kwaliteit houten vloeren aan tegen een betaalbare prijs. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring en zullen u helpen een keuze te maken die past bij uw stijl en budget. Daarnaast staat bij ons klantgerichtheid hoog in het vaandel. Wij willen ervoor zorgen dat al uw wensen en eisen worden vervuld en dat u tevreden bent met uw houten vloer. Kortom, bij De Vloeren Kenner bent u verzekerd van een prachtige houten vloer, de laagste prijs en uitstekende service.

De Vloeren Kenner verkoopt ook houten vloeren in: