Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerafwerking
Vloerafwerking - De Vloeren Kenner

Vloerafwerking

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van houten vloeren, PVC vloeren en laminaat. Service en een topkwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. Onze vloeren worden alleen met kwaliteitsproducten afgewerkt.

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van houten vloeren, PVC vloeren en laminaat. Service en een topkwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. Onze vloeren worden alleen met kwaliteitsproducten afgewerkt.

Tientallen verschillende kleuren mogelijk

Na installatie gelijk te gebruiken

Nu ook in overlakbare olie

Welke vloerafwerking past bij u?

Wij van De Vloeren Kenner werken onze houten vloeren af met een olie of lak. Ook is het mogelijk om het beste van beiden te combineren. Beide afwerkingen hebben hun eigen voordelen en gebruiken. Kies hieronder voor de beste vloerafwerking die bij u past. Daarnaast kan het eiken ook nog worden voorgekleurd zodat andere kleuropties mogelijk worden.

Vloerafwerking bij houten vloeren

Vloerafwerking - Royl - Skylt

Vloerafwerking bij houten vloeren

Als het gaat om de afwerking van houten vloeren, zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder olie, lak en overlakbare olie. Het kiezen van de juiste afwerking kan een groot verschil maken in de uitstraling en duurzaamheid van de perfecte vloer. Olieafwerking kan bijvoorbeeld een natuurlijk uiterlijk geven en een diepere kleur aan het hout toevoegen, terwijl lak meer bescherming biedt tegen krassen en slijtage.

Overlakbare olie combineert de voordelen van beide afwerkingen en zorgt voor een langdurige bescherming en een mooie uitstraling. Welke afwerking u ook kiest, het is belangrijk om te overwegen hoeveel verkeer uw vloer zal hebben en hoeveel onderhoud u bereid bent te doen. Praat altijd met een professionele vloerenlegger om de beste optie voor uw specifieke situatie te bepalen.

Vloerafwerking met vloerlak

Vloerafwerking - vloerlak

Vloerafwerking met vloerlak

Vloerafwerking met vloerlak is een veelgebruikte methode om houten vloeren te beschermen en er tegelijkertijd een prachtige afwerking aan te geven. Vloerlak fungeert als een barrière tussen het hout en de buitenwereld, waardoor het oppervlak beschermd blijft tegen slijtage, vlekken en krassen. Het is een duurzame optie die ervoor zorgt dat uw vloer er mooi uit blijft zien, zelfs bij dagelijks gebruik.

Er zijn verschillende soorten vloerlak verkrijgbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Ongeacht welk type u kiest, door uw vloer af te werken met vloerlak, kunt u er zeker van zijn dat uw nieuwe vloer er jarenlang stevig en mooi uit zal zien.

Waar bestaat vloerlak uit?

Vloerlak is een belangrijk middel om uw vloer te beschermen tegen beschadiging en slijtage. Maar waar bestaat het eigenlijk uit? Vloerlak is een samenstelling van verschillende ingrediënten, waaronder bindmiddelen, oplosmiddelen en hulpstoffen. De bindmiddelen zorgen ervoor dat de lak goed hecht aan de vloer, terwijl de oplosmiddelen ervoor zorgen dat de lak vloeibaar blijft tijdens het aanbrengen.

De hulpstoffen worden toegevoegd voor extra eigenschappen, zoals glans, kleur en hardheid. Er zijn verschillende soorten vloerlak verkrijgbaar, elk met hun eigen samenstelling en eigenschappen. Het is daarom belangrijk om te weten welke lak geschikt is voor uw type vloer. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw vloer optimaal beschermd is en er weer als nieuw uitziet.

Vloerafwerking met vloer olie

ROYL OIL 1K #4550 Clear 1L

Vloerafwerking met vloer olie

Vloerafwerking met vloer olie is een populaire optie voor mensen die een natuurlijke en matte uitstraling willen behouden in hun interieur. Niet alleen voegt vloer olie een schitterende kleurdiepte aan uw houten vloer toe, maar het beschermt ook tegen vuil en vlekken. Het resultaat is een prachtige vloer die jarenlang meegaat.

Het aanbrengen van vloer olie kan echter lastig zijn, vooral als u geen ervaring hebt. U moet de olie zorgvuldig aanbrengen met de juiste gereedschappen en weten hoeveel lagen nodig zijn voor de gewenste afwerking.

Het inhuren van een professional kan helpen bij het verkrijgen van een perfecte afwerking. Overweeg vloer olie als u op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke afwerking voor uw perfecte vloer. Onze vloer oliën van Royl zijn te verkrijgen in tientallen verschillende kleuren.

Waar bestaat vloerolie uit?

Vloerolie is een veelgebruikt product voor het beschermen en het verlengen van de levensduur van houten vloeren. Het bestaat uit verschillende componenten: lijnolie, terpentijnolie en drogers. Lijnolie is een natuurlijke olie die gewonnen wordt uit de zaden van de vlasplant. Terpentijnolie is een plantaardige olie die gemaakt wordt uit de hars van naaldbomen. Drogers zijn chemische stoffen die gebruikt worden om de olie te laten uitharden. De combinatie van deze componenten zorgt ervoor dat de vloerolie optimaal beschermt tegen vocht, vuil en krassen.

Een bijkomend voordeel is dat vloerolie de natuurlijke uitstraling van het hout benadrukt. Al met al is vloerolie dus een duurzaam en betrouwbaar middel om uw houten vloer te beschermen.

Vloerafwerking met overlakbare olie

Overlakbare olie

Vloerafwerking met overlakbare olie

Vloerafwerking met overlakbare olie is een geweldige keuze voor mensen met hoge eisen die duurzaamheid willen combineren met een stijlvolle uitstraling in hun huis. Door het gebruik van overlakbare olie, wordt de nieuwe vloer versterkt en is het beter bestand tegen slijtage, krassen en vlekken.

Bovendien wordt de natuurlijke kleur en de texturen van hout versterkt wanneer deze wordt behandeld met een overlakbare olie. Met een ruime keuze aan kleuren om uit te kiezen, kunnen eigenaren hun eigen unieke stijlen creëren met hun vloerafwerking.

Vloerafwerking en slijtage

Als het gaat om vloerafwerkingen, zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals olie- of lakafwerking. Beide afwerkingen bieden voordelen en nadelen, en het is belangrijk om te begrijpen hoe deze afwerkingen zich gedragen met betrekking tot slijtage en slijtvastheid. In het algemeen laat een olieafwerking de textuur en kleur van het hout beter zien dan een laklaag, waardoor het hout een natuurlijke uitstraling krijgt. Aan de andere kant is een lakafwerking beter bestand tegen slijtage en kan het beter omgaan met vocht en krassen dan een olieafwerking.

Het is belangrijk om de verschillen tussen deze afwerkingen te begrijpen voordat u een keuze maakt, zodat u de afwerking kunt vinden die het beste past bij uw levensstijl en behoeften.

Onderhoud vloerafwerking

Milde Reiniger - Royl

Onderhoud vloerafwerking

Onderhoud van vloerafwerking met olie of lak kan verwarrend zijn als u niet weet waar u moet beginnen. Het belangrijkste is om regelmatig schoon te maken, aangezien vuil en stof de afwerking kunnen beschadigen. Bij een vloer met olie is het nodig om deze om de paar jaar opnieuw te oliën om ervoor te zorgen dat het hout beschermd blijft en er geen vlekken ontstaan. Het is ook belangrijk om vlekken zoals gemorste vloeistoffen en krassen zo snel mogelijk schoon te maken, om permanente schade te voorkomen.

Bij lakafwerkingen moeten vuil en stof worden verwijderd met een zachte bezem of stofzuiger om krassen te voorkomen. Gebruik daarnaast een speciale lakreiniger om de afwerking schoon en glanzend te houden. Door regelmatig onderhoud blijft uw nieuwe vloer er niet alleen mooi uitzien, maar gaat deze ook langer mee.

Wat zijn de voordelen van machinale vloerafwerking?

Oliestraat - ingang Oliestraat - uitgang

Wat zijn de voordelen van machinale vloerafwerking?

Het machinaal bewerken van een eikenhouten vloer biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een consistente afwerking van de vloer, wat het uiterlijk ten goede komt. Dit betekent dat de vloer er uniform uitziet en dat er geen kleurverschillen zijn. Daarnaast is machinale vloerbewerking ook efficiënter dan handmatige bewerking, omdat het proces sneller verloopt en er minder arbeidsuren nodig zijn. Dit resulteert in een kortere levertijd en lagere kosten. Ten slotte zorgt de machinale bewerking ook voor een betere bescherming van de vloer. Het oliën en lakken gebeurt namelijk grondiger en gelijkmatiger, waardoor de vloer beter beschermd is tegen slijtage en beschadiging. Kortom, machinale vloerbewerking biedt vele voordelen en is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een mooie, duurzame eikenhouten vloer.

Vloerafwerking en onderhoud op PVC vloeren of laminaat

Wanneer u een PVC vloer of laminaat vloer bij De Vloeren Kenner koopt krijgt u de vloer legklaar geleverd. Een vloerafwerking is verder niet nodig. Voor het onderhoud van een PVC vloer of laminaat hebben wij reinigers van Douwes Dekker. Keramische tegels of plavuizen worden niet door ons verkocht.

Veel gestelde vragen bij vloerafwerkingen

Wat is een vloerafwerking?

Een vloerafwerking is een laag of coating die over de vloer wordt aangebracht om de vloer te beschermen en/of te verfraaien. Er zijn 3 soorten vloerafwerkingen beschikbaar bij De Vloeren Kenner; lak, olie of overlakbare olie. De keuze voor een vloerafwerking hangt af van de functionaliteit, de uitstraling en de duurzaamheid die de vloer nodig heeft. Een vloerafwerking kan helpen om de vloer te beschermen tegen beschadigingen door bijvoorbeeld vocht, vuil, of zware belasting. Daarnaast kan een vloerafwerking bijdragen aan de uitstraling van de ruimte door bijvoorbeeld de kleur of glansgraad aan te passen. Het kiezen van de juiste vloerafwerking is een belangrijk aspect in het inrichten van een ruimte en kan bijdragen aan het creëren van een warme en gezellige sfeer.

Welke vloerafwerking is de goedkoopste op de vloer

De goedkoopste optie vloerafwerking bij De Vloeren Kenner is de behandeling met olie. Onze 2k olie van Royl start bij €4,00 p/m2.

Wat is de meest krasbestendige vloerafwerking?

Lak is bij De Vloeren Kenner sowieso krasbestendiger dan olie, maar binnen de lakken zijn er ook weer verschillende gradaties. De Steplak van Royl is harder dan de Skylt original en dus krasbestendiger.