Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerafwerking/SKYLT lak
Header Skylt Original 4 liter

Skylt lak

De bescherming van lak en toch een ultra matte houtlook behouden? Kies dan voor SKYLT lak. Een onzichtbare vloerlak maar toch slijtvast.

De bescherming van lak en toch een ultra matte houtlook behouden? Kies dan voor SKYLT lak. Een onzichtbare vloerlak maar toch slijtvast.

SKYLT lak kopen

skylt original 2k 4l 5510 4 liter Skylt kopen - devloerenkenner.nl

SKYLT lak kopen

Wanneer kunt u het beste SKYLT lak kopen? Als u wilt dat uw houten vloer, eikenhouten tafel of deuren een ultra matte afwerking krijgen waarbij de natuurlijke houtlook van onbehandeld hout behouden blijft, dan is SKYLT lak echt iets voor u. Doordat SKYLT lak voldoet aan de VOS-wetgeving weet u zeker dat u bijdraagt aan een beter milieu. SKYLT lak kopen kan eenvoudig via onze webshop.

Onzichtbare lak met onbehandelde uitstraling die de vloer tegelijkertijd optimaal beschermt

Houten vloeren - lamelparket - kantoor Voordelen Skylt

Onzichtbare lak met onbehandelde uitstraling die de vloer tegelijkertijd optimaal beschermt

SKYLT Original lak is een ultramatte lak met een onbehandelde uitstraling. Deze onzichtbare vloerlak laat de natuurlijke uitstraling van het hout naar boven komen, zonder dat het een glanzende laag achterlaat. Dit maakt het perfect voor mensen die op zoek zijn naar een minimalistische stijl, maar ook voor mensen die simpelweg het karakter van het hout willen behouden. Het aanbrengen van SKYLT lak is eenvoudig en het resultaat is verbluffend. Bovendien beschermt deze lak het hout tegen invloeden van buitenaf en blijft het hout makkelijk schoon te maken. Met SKYLT lak krijgt u dus niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar de lak is ook uitermate goed voor intensief gebruik.

Uit welke SKYLT producten kan ik kiezen?

Welke vloer u ook heeft: u kunt vertrouwen op de kwaliteit van SKYLT. U kan kiezen tussen SKYLT Original voor lichte houtsoorten en SKYLT Titanium voor donkerdere houtsoorten. Weet u niet welke SKYLT voor uw vloer geschikt is? Wij adviseren u graag!

Bent u klaar met vloerlakken die uw vloer verkleuren of laten glanzen? Bestel nu SKYLT lak en bescherm uw vloer met een ultra matte laklaag.

Wilt u uw vloer of meubels van eiken hout voorzien van een kleur en ultra matte lak? Kies van voor de SKYLT overlakbare kleurolie. SKYLT overlakbare leurolie heeft de kleurmogelijkheden van olie en de beschermende kwaliteit van lak. Hiermee geeft u een extra verdieping aan producten van eiken hout.

Wat is SKYLT Original 5510

skylt original 2k 4l 5510 1 liter

Wat is SKYLT Original 5510

SKYLT lak Original 5510 is een watergedragen 2 componenten lak (component A en component B) voor o.a. parketlak waarbij u een onbehandelde uitstraling wenst. De PU lak (Poly-Urethaan) biedt een onzichtbare bescherming en versterkt het oorspronkelijke, natuurlijke uiterlijk van lichte ondergronden. SKYLT lak is met name geschikt voor parket, een houten vloer, hout- en fineerwerk van meubels en interieur betimmering van blank eiken, een eikenhouten tafel en andere lichten houtsoorten.

SKYLT Original 5510 is in ieder geval geen:

  • skylt lak praxis
  • 2k lak hornbach
  • 2-componenten lak gamma
  • polyurethaan verf gamma

Ultra matte lak met behoud van de natuurlijke hout look

Een eiken parketvloer of houten meubel die beschermt worden door een lak zonder dat deze zichtbaar is. Wie wil dat nu niet? Het kan nu met SKYLT lak. SKYLT lak brengt u aan in drie lagen. Nadat de laatste laag droog is zult u zien dat het net lijkt alsof uw houten vloer of houten meubel (zoals bijvoorbeeld en eikenhouten tafel) niet behandelt is. Dit is natuurlijk niet het geval maar door de ultra matte laklagen blijft u de natuurlijke hout look van onbehandeld hout zien. Deze onbehandelde uitstraling is uniek in de wereld.

Om geen afbreuk te doen aan de hoge kwaliteit van de ultramatte lak adviseren wij u om voor het onderhoud altijd gebruik te maken van de SKYLT Conditioner. De SKYLT conditioner is speciaal ontwikkeld om de uniek onzichtbare uitstraling te behouden.

Wat zijn de voordelen van SKYLT Original 5510 lak?

Houten vloeren

Wat zijn de voordelen van SKYLT Original 5510 lak?

Rigostep SKYLT Original is de enige vloerenlak die 100% onzichtbare bescherming biedt voor uw vloer. De lak zorgt ervoor dat uw vloer de natuurlijke uitstraling behoudt, jaar na jaar. De lak is milieuvriendelijk, duurzaam en geschikt voor alle soorten harde oppervlakken.

  • Onzichtbaar. SKYLT Original 5510 heeft een licht blekende werking. Dit zorgt ervoor dat hout, kurk en andere ondergronden niet van kleur veranderen en ogen als onbehandeld. SKYLT is daarmee zo mat als onbehandeld hout.
  • Onderhoudsvriendelijk. SKYLT Original 5510 vloerenlak plakt of kleeft niet en houdt geen vuil vast. Af en toe reinigen met een doekje of vloerwisser is voldoende. Gebruikt hiervoor de SKYLT conditioner.
  • 100% veilig voor mens en milieu. SKYLT Original 5510 van Rigo Verffabriek is de enige vloerenlak die 100% veilig is voor mens en milieu. De lak is duurzaam, van hoge kwaliteit  en bevat géén giftige of brandbare oplosmiddelen.

Rigostep SKYLT Original 5510 en uw houten vloer

Een houten vloer moet eruit blijven zien als een houten vloer. Toch wilt u uw houten vloer beschermen tegen vocht en vlekken. Kies dan voor SKYLT lak van Rigo Verffabriek. SKYLT is volledig onzichtbaar, maar toch slijtvast.

Als het gaat om het beschermen van houten vloeren gaat er niets boven SKYLT lak. Deze ultramatte transparante vloerlak beschermt uw houten vloer als geen ander. De lak is zo mat en licht dat elke houten vloer zijn eigen natuurlijke look behoudt. Bovendien is SKYLT lak sterk, zodat vuil, vocht of vlekken geen kans krijgen.

Voor welke ondergronden is SKYLT lak geschikt?

SKYLT vloerenlak kunt u toepassen op harde vloeren, betimmeringen, meubelen of zelfs stucwerk! De lak is geschikt voor parket, vinyl, linoleum, kurk en zelfs beton en beton ciré. Alle harde oppervlakken die u een onbehandelde uitstraling wilt geven beschermt u onzichtbaar met SKYLT.

Hoe moet ik SKYLT lak op de vloer aanbrengen?

eiken visgraat vloerverwarming devloerenkenner

Hoe moet ik SKYLT lak op de vloer aanbrengen?

SKYLT lak kunt u aanbrengen op een droge en schone vloer bij kamertemperatuur. De twee componenten moet u mengen in een emmer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna kunt u SKYLT aanbrengen in drie lagen: eerst de ene laag en vijf uur later de tweede laag. Tussendoor opschuren is niet nodig.

Het aanbrengen gebeurt met een lakroller en eventueel een wegwerpkwastje voor de hoeken. De 2 componenten van SKYLT lak reageren op elkaar en maken van SKYLT een harde (doch onzichtbare) laag. Dit proces duurt ongeveer een week. Gedurende die week is het niet raadzaam de vloer intensief te gebruiken. Een enkele keer er overheen lopen kan geen kwaad.

Uiteraard kunnen wij de SKYLT lak ook voor u aanbrengen, dan heb u er geen omkijken meer naar.

SKYLT grondlak

Om een perfecte afwerking te bereiken bij het lakken van een oppervlak, is het erg belangrijk om te beginnen met een laag SKYLT grondlak. SKYLT grondlak van Rigo Verffabriek is daarom een ideale keuze voor iedereen die zijn lakwerk naar een hoger niveau wil tillen. Deze grondlak heeft een uitstekende hechtingseigenschap en zorgt voor een egale en gladde ondergrond. Bovendien is SKYLT grondlak watergedragen en vrij van oplosmiddelen, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt.

Veelgestelde vragen

Wat doet SKYLT lak?

Rigostep Skylt is een high-end laag die wordt gebruikt voor het afwerken van houten vloeren. Het biedt een onzichtbare, beschermende laag terwijl het de natuurlijke uitstraling van het hout behoudt. Dit is te danken aan de ultramatte afwerking van het product. SKYLT lak is enorm populair vanwege zijn duurzaamheid en het feit dat het uitermate goed bescherming biedt tegen vocht en slijtage. Het is een uitstekende keuze voor zowel particuliere als zakelijke projecten, zoals kantoren, restaurants en winkels. Deze innovatieve lak is geschikt voor alle houtsoorten en is gemakkelijk aan te brengen dankzij de snelle droogtijd. Om uw houten vloeren te beschermen en hun natuurlijke schoonheid te behouden, is SKYLT lak de ideale optie.

Hoe lang gaat SKYLT lak mee?

Bent u benieuwd hoe lang SKYLT lak meegaat? SKYLT lakken worden gemaakt om duurzaam te zijn en lang mee te gaan, zelfs bij intensief gebruik. De duurzaamheid van de lak hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak het houten oppervlak wordt belopen of de mate van blootstelling aan zonlicht. Over het algemeen gaat de lak tussen de 3 en 5 jaar mee op vloeren, mits deze op de juiste manier worden onderhouden. Voor meubels en andere oppervlakken kan de levensduur variëren van 5-10 jaar, afhankelijk van het gebruik. Voor degenen die op zoek zijn naar een duurzame en hoogwaardige afwerking, is SKYLT lak de ideale oplossing.

Hoeveel tijd tussen 2 laklagen?

Als u aan het lakken bent met SKYLT lak, is het belangrijk om te weten hoeveel droogtijd er nodig is tussen de lagen. Dit zorgt ervoor dat de lak goed droogt en uiteindelijk een mooi resultaat oplevert. Over het algemeen wordt aangeraden om tussen 2 lagen SKYLT lak tenminste 4 tot 6 uur droogtijd te laten zitten, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de eerste laag volledig droog is voordat u de tweede laag aanbrengt. Wanneer u u houdt aan de droogtijd tussen de lagen, bent u verzekerd van een perfect afgewerkt resultaat.