Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerlijm
Header vloerlijm

Vloerlijm

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van houten vloeren, PVC vloeren en laminaat. Service en een topkwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. Voor alle verschillende typen vloeren leveren wij de geschikte lijmen en toebehoren.

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van houten vloeren, PVC vloeren en laminaat. Service en een topkwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. Voor alle verschillende typen vloeren leveren wij de geschikte lijmen en toebehoren.

Vloerlijm koop u bij De Vloeren Kenner

Als u op zoek bent naar vloerlijm, dan is De Vloeren Kenner de plek waar u moet zijn. Bij ons kun je terecht voor hoogwaardige vloerlijm van lijmfabrikant Frencken. Waarom is het belangrijk om de juiste vloerlijm te kiezen? Niet alleen zorgt het voor een stevige hechting tussen de vloer en de ondergrond, maar ook voor een egale en duurzame afwerking. Het vervangen van een vloer is geen goedkope aangelegenheid en daarom is het belangrijk om te investeren in de juiste producten. Wij staan garant voor kwaliteit en deskundig advies, dus kom gerust langs bij De Vloeren Kenner voor al uw vloerlijm behoeften.

Voorbereiding van de lijm

Een belangrijk onderdeel van het leggen van vloeren is het correct voorbereiden van de lijm die wordt gebruikt. In het geval van de Frencken vloerlijm, zijn er specifieke stappen om te volgen voor optimale prestaties. Allereerst moet ervoor worden gezorgd dat het oppervlak volledig schoon en vrij van vuil en stof is. Vervolgens moet de lijm volgens de instructies van de fabrikant worden gemengd en aangebracht met behulp van een geschikte lijmkam. Door deze stappen nauwkeurig te volgen, kan ervoor worden gezorgd dat de vloerlijm effectief hecht en zorgt voor een duurzaam resultaat. Het correct voorbereiden van de Frencken vloerlijm is daarom essentieel voor het behalen van de beste resultaten bij het leggen van vloeren.

Toepassing lijmen

Lamelparket leggen De Vloeren Kenner

Toepassing lijmen

Wanneer we het hebben over de toepassing van vloerlijmen, is het belangrijk om te begrijpen wat deze lijmen precies doen en hoe ze worden gebruikt. Vloerlijmen worden voornamelijk gebruikt om vloerbedekking op een harde ondergrond te bevestigen, zoals hout, beton, of zelfs asfalt. Deze lijmen zijn speciaal ontworpen om een sterke, duurzame hechting te bieden die bestand is tegen slijtage, temperatuurschommelingen en andere factoren die de vloerbedekking zouden kunnen beschadigen. Het is daarom essentieel om de juiste lijm te kiezen voor de specifieke vloerbedekking en ondergrond, en ervoor te zorgen dat deze correct wordt aangebracht volgens de instructies van de fabrikant. Door dit te doen, kun je ervoor zorgen dat de vloerbedekking stevig en veilig blijft zitten, wat resulteert in een mooie, duurzame vloer die jaren meegaat.

Vloerlijm PVC vloeren

Vloerlijm Frencken - FV304

Vloerlijm PVC vloeren

Als u van plan bent om PVC-vloeren te leggen, dan is het gebruik van vloerlijm essentieel voor een succesvolle installatie. Vloerlijm is een speciaal ontwikkelde lijm voor PVC-vloeren die ervoor zorgt dat de vloer stevig op zijn plaats blijft zitten. Bij het kiezen van vloerlijm voor uw PVC-vloeren is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en de sterkte van de lijm. Het kiezen van de juiste lijm kan het verschil maken tussen een vloer die jarenlang meegaat of een vloer die na een paar maanden al begint te kraken en los te laten. Zorg er dus voor dat u kiest voor hoogwaardige vloerlijm en volg altijd de instructies op die bij de lijm worden geleverd voor het beste resultaat.

Lijmresten verwijderen? lijmverwijderdoekjes

Frencken Reinigingsdoekjes zijn speciaal ontwikkeld voor het professioneel reinigen van niet-uitgeharde resten van siliconen, PU schuim, lijmen, MS Polymeer, verf en vele andere stoffen.

Vloerlijm houten vloeren

Vloerlijm Frencken HE330

Vloerlijm houten vloeren

Het gebruik van vloerlijm voor het leggen van houten vloeren is een populaire optie onder huiseigenaren en bouwprofessionals. Door het gebruik van vloerlijm wordt de vloer stevig en duurzaam bevestigd aan de ondervloer. De juiste vloerlijm zorgt er ook voor dat het hout niet kromtrekt of gaat scheuren, omdat het stevig op zijn plaats blijft. Meestal wordt vloerlijm gebruikt bij houten vloeren die op een betonnen ondervloer worden gelegd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondervloer schoon en droog is voordat je de vloerlijm aanbrengt. Het is ook belangrijk om het juiste type vloerlijm te kiezen dat past bij jouw type houten vloer en ondervloer. Overweeg om professionele hulp in te schakelen als je nog niet bekend bent met het leggen van houten vloeren met vloerlijm.

Plinten lijmen

Wanneer u uw vloer gaat leggen is het afwerking met plinten van groot belang. Het is dan ook goed om na te denken over het bevestigen van plinten. In dit geval maakt u gebruik van plintenkit om de plinten te bevestigen. Deze kit kan heel effectief zijn, mits u de juiste kit kiest en deze op de juiste manier aanbrengt. Het is belangrijk dat u de ondergrond goed schoonmaakt en ontvet voordat u begint. Zo hecht de kit beter en blijven de plinten op hun plek. Verder is het belangrijk dat u niet te zuinig bent met de kit, maar ook niet teveel gebruikt. Het is een kwestie van de juiste hoeveelheid aanbrengen en dan zal de kit zijn werk doen. Zo kunt u genieten van een mooie en strakke afwerking van uw vloer.

Frencken parketlijmen het beste voor uw houten vloer

Frencken - lijm sinds 1901

Frencken parketlijmen het beste voor uw houten vloer

De Frencken parketlijmen zijn een belangrijk onderdeel van uw houten vloer als u deze wilt gaan verlijmen. Het gaat hierbij namelijk om de juiste verhouding van kracht en elasticiteit om de beste basis voor een mooie en duurzame vloer te krijgen. De Frencken parketlijmen zorgen hiervoor.

Er zijn twee manieren om een vloer te verlijmen. Dit kan zwevend of vast verlijmen. Bij het zwevend verlijmen wordt er alleen wat parketnadenlijm in de mes en groef verbinden gedaan. De vloer ligt vervolgens “los” op de ondergrond. Bij het vast verlijmen wordt de houten vloer verlijmd op een houten of betonnen ondergrond. Hierdoor ligt de vloer “muurvast”.

Welke Frencken parketlijm moet ik gebruiken?

Er zijn veel soorten Frencken parketlijm op de markt. Iedere parketlijm met zijn eigen specialiteit. Welke lijm u moet gebruiken hangt af van de soort ondergrond en het soort hout welke u wilt gaan verlijmen. In ons menu kunt u onder het kopje “wat wil je verlijmen” met een paar eenvoudige klikken bepalen welke Frencken parketlijm u moet gebruiken.

Voorbewerken voor het verlijmd leggen van een vloer

Primer aanbrengen

Voorbewerken voor het verlijmd leggen van een vloer

Wilt u een nieuwe vloer leggen door middel van verlijmen? Voordat u begint met het leggen van de vloer, is het belangrijk om de ondervloer goed voor te bereiden. Dit proces wordt voorbewerken genoemd. Het voorbewerken houdt in dat u de ondervloer schoonmaakt, egaliseert en indien nodig behandelt met een primer. Een goed voorbereide ondervloer zorgt voor een optimale hechting tussen de vloer en de ondervloer en voorkomt eventuele problemen in de toekomst. Het is daarom essentieel om de tijd te nemen om de ondervloer goed voor te bereiden voordat u begint met het leggen van de nieuwe vloer. Zo kunt u genieten van een mooie, duurzame en strak gelegde vloer.

Toebehoren voor het verlijmen van vloeren

Het verlijmen van vloeren is een essentieel onderdeel van de interieurinrichting en vereist nauwkeurigheid en de juiste toebehoren. Bij het kiezen van de juiste lijm is het van belang om aandacht te besteden aan de soorten materialen die verlijmd moeten worden. Daarnaast moeten ook de omgevingsfactoren zoals temperatuur en vochtigheidsgraad in acht worden genomen. Er zijn verschillende toebehoren beschikbaar die het verlijmingsproces vereenvoudigen en verbeteren, zoals:

  • Hechtprimer
  • Egaline
  • Vochtscherm
  • lijmkammen