Bekijk hele Assortiment
Home/Lamelparket
Lamelparket

Lamelparket

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van lamelparket. Bij ons koopt u al een lamelparket vloer vanaf € 25 per m2. Service en een topkwaliteit zijn voor ons vanzelfsprekend. Door ons zeer brede assortiment aan lamelparket zult u altijd bij ons slagen!

De Vloeren Kenner is een gerenommeerde leverancier van lamelparket. Bij ons koopt u al een lamelparket vloer vanaf € 25 per m2.

Wat is lamelparket?

Showroom De Vloeren Kenner

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een vloertype dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Lamelparket bestaat uit drie lagen hout, waarvan de massieve toplaag van eiken is en de onderste en middelste laag van populierenhout. Door de verschillende lagen in tegengestelde richtingen te verlijmen, wordt het werken van het hout geminimaliseerd, waardoor het hout van het lamelparket nagenoeg stil blijft liggen.

Het uiterlijk van lamelparket is vrijwel identiek aan dat van een volledig massief houten vloer. De massieve plank is echt een stuk duurder en minder duurzaam.

Een groot voordeel van lamelparket is dat het minder gevoelig is voor krimp en uitzetting, wat vooral belangrijk is bij gebruik in ruimtes met verschillende temperaturen en vochtigheidsgraden. Bovendien kan lamelparket op vrijwel elke ondergrond worden gelegd en is het gemakkelijk te plaatsen.

Benieuwd naar ons volledige assortiment lamelparket?

Bent u op zoek naar meer inspiratie of bent u benieuwd welke kleuren er nog meer mogelijk zijn?

Bekijk ons volledige assortiment lamelparket

Lamelparket met olie of lak?

Oliestraat - ingang Oliestraat - uitgang

Lamelparket met olie of lak?

Bij het afwerken van lamelparket zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals olie, lak en overlakbare kleurolie. Als u een keuze maakt voor de juiste afwerking, heeft dat zowel invloed op de uitstraling als duurzaamheid van de vloer. Een olieafwerking geeft bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een diepere kleur van het lamelparket. vloerlak biedt daarentegen meer bescherming tegen slijtage en vloeistoffen.

Om uw lamelparket te beschermen en een mooie uitstraling te geven, kunt u kiezen voor de overlakbare kleurolie die wordt afgewerkt met 2 lagen ultra matte lak. Het is echter belangrijk om te kijken hoe intensief de lamelparketvloer gebruikt wordt en de hoeveelheid onderhoud die u wilt doen voordat u een keuze maakt. De Vloeren Kenner kan u hierbij helpen en adviseren.

Lamelparket en vloerverwarming

eiken visgraat vloerverwarming devloerenkenner

Lamelparket en vloerverwarming

Ons lamelparket is de ideale vloer voor gebruik met vloerverwarming, omdat het de warmte gemakkelijk geleid door de lagen van onze planken. Lamelparket bestaat namelijk uit verschillende lagen hout, waarbij de onderste- en middelste laag van populierenhout zijn en de toplaag van massief eiken. Het populierenhout heeft een lage dichtheid waardoor de warmte makkelijk wordt doorgegeven aan het vloeroppervlak van het lamelparket.

In combinatie met vloerverwarming is lamelparket een goede keuze omdat het hout kan uitzetten en krimpen zonder schade aan te richten aan de houten vloer. De warmte kan gelijkmatig worden verdeeld over de vloer, waardoor op termijn zelfs energie kan worden bespaard. Wij raden het af om massief parket te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

 

Welke ondervloer past bij lamelparket?

Bij het leggen van een lamelparket vloer is het belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen. De ondervloer vormt de basis voor de vloer en beïnvloedt het comfort, de isolatie en de levensduur van de vloer. Er zijn verschillende soorten ondervloeren die geschikt zijn voor lamelparket. Welke u kiest hangt af van de situatie en vereisten. Een veelgebruikte optie is een geluiddempende ondervloer, die geluidsisolatie biedt en het loopgeluid vermindert. Dit is vooral belangrijk in appartementen of op bovenverdiepingen.

Er bestaan ondervloeren die vochtwerend zijn en bescherming bieden tegen vocht en damp. Dit is belangrijk voor een lamelparketvloer die in een ruimte geplaatst wordt met optrekkend vocht. Let er wel altijd op dat de luchtvochtigheid niet te hoog is.

Daarnaast zijn er ook ondervloeren met thermische isolatie die de warmtegeleiding van de parketvloer verbeteren en energiebesparing bevorderen. Probeer grote temperatuurverschillen wel zoveel mogelijk te voorkomen.

Zoals u hierboven kunt lezen is zijn er diverse factoren die meespelen bij de keuze van de ondervloer in combinatie met  uw lamelparket. Vraag ons om advies om er zeker van te zijn dat de ondervloer geschikt is voor uw lamelparket vloer.

Bekijk onze ondervloeren

Welke vloerlijm voor ons lamelparket?

Parketlijm voor houten vloeren Frencken HE330 15KG

Welke vloerlijm voor ons lamelparket?

Als u op zoek bent naar vloerlijm voor uw lamelparket planken dan adviseren wij de vloerlijm van Frencken. Het is namelijk belangrijk om de juiste vloerlijm te kiezen omdat deze zorgt voor een stevige hechting tussen het lamelparket en de ondergrond. Als u een plank heeft verlijmd wilt u waarschijnlijk niet dat deze binnen afzienbare tijd los komt van de ondergrond. Het werken met een kwalitatieve houtlijm is daarom van groot belang. Als u twijfelt welke lijm u het beste kunt gebruiken, neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. We helpen u graag verder!

Lamelparket en onderhoud

Onderhoud houten vloer - milde reiniger

Lamelparket en onderhoud

Een lamelparket is een stijlvolle toevoeging aan elke woning, maar het vereist ook de nodige zorg om ervoor te zorgen dat het er mooi uit blijft zien. Het is belangrijk om regelmatig te stofzuigen om vuil en zand te verwijderen, wat kan zorgen voor slijtage van de afwerking bij het lamelparket. Gebruik geen grote hoeveelheden water of bijtende schoonmaakmiddelen, omdat dit het lamelparket kan beschadigen. In plaats daarvan kunt u een speciale lamelparket reiniger van Rigo Verffabriek gebruiken. Bescherm de vloer ook tegen krassen door gebruik te maken van viltjes onder meubels. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kunt u beschadigingen van het lamelparket voorkomen en zorgt u ervoor dat uw lamelparket er prachtig uit blijft zien en nog vele jaren meegaat.

Installatie lamelparket

Lamelpartket leggen - De Vloeren Kenner

Installatie lamelparket

Als u voor de eerste keer lamelparket wilt gaan leggen dan kan dit best ingewikkeld zijn. De lamellen beschikken namelijk niet over een klik verbinding maar over een mes en groef verbinding. Daarom is het verstandig om het over te laten aan professionals. Onze parketteurs hebben veel ervaring met het leggen van verschillende vloeren en weten precies wat er nodig is voor een perfect resultaat. Van massief parket tot een visgraatpatroon, niets is voor onze parketteurs te gek.

Ze zijn tevens op de hoogte van de nieuwste trends en technieken. Laat u vloer leggen door onze specialisten en geniet van een prachtige nieuwe vloer zonder stress en zorgen over het zelf leggen.

Snelle levering

Snelle leveringen - De Vloeren Kenner

Snelle levering

De Vloeren Kenner biedt ook extra snelle leveringen aan voor verschillende soorten vloeren. We hebben een uitgebreide voorraad van onbehandelde lamelparket vloeren, die direct kunnen worden meegenomen of geleverd. Dit is handig voor klanten die snel een vloer nodig hebben en geen tijd willen verspillen aan wachten.

Het duurt slechts enkele dagen voordat we vloeren kunnen leveren die op maat geolied of gelakt moeten worden. Deze vloeren hebben extra tijd nodig voor de afwerking, omdat ze bewerkt moeten worden met de door u gewenste kleur voordat ze geleverd kunnen worden.

Online uw lamelparket kopen

Vloerenconfigurator Visgraat PVC vloer

Online uw lamelparket kopen

Bij De Vloeren Kenner kunt u gemakkelijk uw eigen lamelparket vloer samenstellen. Ga naar de pagina van de vloer die u mooi vindt en klik op de knop “vloer samenstellen”. Vervolgens kunt u zelf de breedte van de plank, sortering en dikte selecteren en tenslotte de gewenste kleur kiezen. Geef het aantal vierkante meters op die u nodig heeft en plaats uw bestelling! Het bestellen van een op maat gemaakte vloer is nog nooit zo eenvoudig geweest.

  • Directe prijsbepaling

  • Bepaal uw gewenste uitstraling

  • Supersnelle levering mogelijk

  • Top legservice

Eiken toplaag vloeren of massief eiken vloeren?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vloer van eikenhout, heeft u de keuze tussen een eiken toplaag vloer (eiken lamelparket) of een massief eiken vloer. Wat is eigenlijk het verschil tussen eiken toplaag vloer en een massieve vloer? Een eiken toplaag vloer bestaat uit een massieve laag eikenhout, in ons geval een Europees eiken toplaag,  die op een drager (multiplex of populierenhout) wordt verlijmd. Deze vloer heeft de uitstraling van een massieve vloer, maar is voordeliger in prijs.  Een massief eiken vloer bestaat volledig uit één stuk massief eikenhout (een massieve plank) en heeft daardoor een robuustere uitstraling. De Vloeren Kenner verkoopt geen massieve houten vloeren meer vanwege duurzaamheid en gebruiksgemak. In plaats daarvan bieden we lamelparket aan als een duurzamer en praktisch alternatief met dezelfde uitstraling. Het lamelparket is tevens stabieler. Kortom het is de ideale vloer voor mensen die opzoek zijn naar een vloer van echt massief hout.

Verschillende breedtes, diktes en sorteringen

Bent u op zoek naar een uitgesproken en elegante vloeroptie? De Vloeren Kenner verkoopt lamelparket vloeren met verschillende breedtes, diktes en sorteringen. Onze breedtes variëren van smalle planken van 15 cm breed tot brede planken van maar liefst 26 cm breed. Voor een maximaal effect zijn de meeste planken 1,90 m lang, maar maakt u zich geen zorgen – de kortere stukken kunnen door elkaar heen gelegd worden, waardoor een wildverband  ontstaat dat zowel stabiliteit als stijl biedt!

Wat is de levensduur van een lamelparket vloer?

Onderhoud vloer - De Vloeren Kenner

Wat is de levensduur van een lamelparket vloer?

De levensduur van een lamelparket vloer hangt af van het soort en de kwaliteit van het gebruikte hout, en van hoe vaak u het onderhoudt. In het algemeen kunnen parketvloeren tot 40 jaar meegaan bij regelmatig onderhoud en verzorging.

Om de levensduur van uw parketvloer te verlengen, is het belangrijk deze regelmatig te reinigen en wanneer nodig in de onderhoudsolie te zetten of bij een gelakte vloer intensief te reinigen. Eventuele schades, zoals krassen of schilfers, kunt u het beste gelijk herstellen. Dit helpt uw vloer te beschermen tegen dagelijkse slijtage, die de levensduur van uw lamelparket na verloop van tijd kan verkorten.

Daarnaast is het gebruik van meubelkussens, vloerkleden en matten ook aanbevolen om de slijtage van uw vloer te beperken.

Lamelparket kopen vanaf € 25,00 per m2

Op zoek naar een prachtig, stijlvol en onderhoudsvriendelijk lamelparket? Bij De Vloeren Kenner kunt u 7 dagen per week (online) terecht voor het kopen van het lamelparket dat uw woning de gewenste uitstraling geeft. Lamelparket kopen doet u niet elke dag en daarom staan onze ervaren vloerenkenners, 6 dagen per week, voor u klaar om uw eventuele vragen op een vakkundige manier te beantwoorden. Van maandag tot zaterdag kunt u in onze showroom ervaren welke verschillende houtsoorten wij aanbieden en de oneindigheid aan verschillende kleuren waar u uit kunt kiezen. Lamelparket kopen doet u daarom ook bij De Vloeren Kenner.

Laagste prijs voor lamelparket

Tegenwoordig komt u bijna op iedere website de laagste prijs garantie of de laagste prijs tegen. In de praktijk blijkt de laagste prijs vaak niet te kloppen. Er is altijd wel een addertje onder het gras waardoor de laagste prijs niet klopt. Ook bij De Vloeren Kenner geven wij aan dat u de laagste prijs krijgt op uw lamelparket. Bij ons kunt u echter bij elk product zien wat de specificaties zijn zodat u zelf kunt bepalen of de laagste prijs ook echt de laagste prijs is.