Bekijk hele Assortiment
Home / Houten vloeren / Sorteringen
Sorteringen houten vloeren

Sorteringen

Als het gaat om het kiezen van een eiken houten vloer, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste overwegingen is de sortering van het hout.

Als het gaat om het kiezen van een eiken houten vloer, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste overwegingen is de sortering van het hout.

Kies de perfecte sortering voor uw stijl

Als het gaat om het kiezen van een eiken houten vloer, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste overwegingen is de sortering van het hout. Bij onze collectie eiken houten vloeren bieden wij vier verschillende varianten aan: rustiek, select,  premium select en nature. Elk van deze sorteringen heeft unieke kenmerken en esthetische eigenschappen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op elke variant, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken die perfect aansluit bij uw smaak en interieur.

Inhoudsopgave

 1. Het belang van sortering bij het kiezen van een vloer
 2. Hoe de juiste sortering kiezen?
 3. Sortering “Rustiek”
 4. Sortering “Select”
 5. Sortering “Premium Select”
 6. Sortering “Nature”
 7. Vloerstijlen en interieurontwerpen die bij elke sortering passen
 8. Prijsverschillen tussen de sorteringen
 9. Veelgestelde vragen over sorteringen van houten vloeren
  1. Wat is het verschil tussen rustiek en select?
  2. Zijn er prijsverschillen tussen de verschillende sorteringen?
  3. Hoe beïnvloedt de sortering de uitstraling van de vloer?
  4. Welke sortering past het beste bij een landelijk interieur?
  5. Is de nature sortering geschikt voor een modern interieur?
 10. Conclusie

Het belang van de sortering bij het kiezen van een vloer

Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer voor uw huis, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de sortering. De sortering van een vloer verwijst naar de classificatie van het hout op basis van bepaalde kenmerken, zoals noesten, scheuren en kleurvariaties. Bij het kiezen van een eiken houten vloer heeft u de keuze uit verschillende sorteringen, waaronder rustiek, select, premium select en nature. Elke sortering heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling, en het maken van de juiste keuze kan een groot verschil maken voor de sfeer en stijl van uw interieur.

 • Rustiek: karaktervol en levendig
 • Select: strak en evenwichtig
 • Premium select: strak en elegant
 • Nature: natuurlijk en robuust

Hoe de juiste sortering kiezen?

Bij het kiezen van de juiste sortering voor uw eiken houten vloer zijn er enkele factoren waarmee u rekening kunt houden. Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 1. Stijl en smaak: Overweeg welke stijl en sfeer u wilt creëren in uw interieur. Rustieke vloeren met noesten en scheuren kunnen bijvoorbeeld een landelijke of vintage uitstraling geven, terwijl een strakkere sortering zoals premium select een meer moderne en minimalistische look kan geven.
 2. Interieurinrichting: Denk na over de kleuren en meubels in uw huis. Wilt u dat de vloer een opvallend kenmerk wordt of juist een neutrale achtergrond vormt? Een rustieke sortering kan bijvoorbeeld goed passen bij warme kleuren en traditionele meubels, terwijl een select of premium select sortering goed kan samengaan met een eigentijdse inrichting.
 3. Onderhoud: Bedenk hoeveel tijd en moeite u wilt besteden aan het onderhoud van de vloer. Een rustieke sortering met meer noesten en scheuren kan iets meer onderhoud vereisen om ervoor te zorgen dat de noesten goed blijven en er geen vuil in de scheuren komt. Een strakkere sortering kan daarentegen gemakkelijker schoon te houden zijn.
 4. Budget: Houd rekening met uw budget bij het kiezen van de sortering. Over het algemeen zijn vloeren met minder noesten en scheuren duurder dan rustieke vloeren. Bedenk wat u bereid bent te investeren en kies een sortering die binnen uw budget past.
 5. Persoonlijke voorkeur: Uiteindelijk is de keuze voor de sortering van uw vloer ook afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Ga voor een sortering waar u verliefd op wordt en die past bij uw eigen smaak en levensstijl.

Door rekening te houden met deze factoren en goed te kijken naar de beschikbare sorteringen, kunt u de juiste keuze maken die perfect aansluit bij uw wensen en behoeften. Of u nu kiest voor een rustieke, select, premium select of nature sortering, een eiken houten vloer voegt altijd een prachtige en natuurlijke uitstraling toe aan uw interieur.

Bij De vloeren Kenner kunt u kiezen uit 4 sorteringen:

RUSTIEK: karaktervol en levendig 

Lamelparket rustiek, kies voor een karaktervolle en levendige lamelparket vloer van De Vloeren Kenner

RUSTIEK: karaktervol en levendig 

Onze rustieke eikenhouten vloeren brengen karakter en levendigheid in elke ruimte. Als u op zoek bent naar een vloer met een charmante uitstraling, dan is de rustieke sortering de ideale keuze.

 • Brengt karakter en levendigheid

 • Noesten van verschillende groottes

 • Natuurlijke kleur- en structuurverschillen in het hout zijn toegestaan

 • Perfect voor wie houdt van een landelijke of traditionele stijl

 • U voegt warmte en authenticiteit toe aan uw interieur

Onze rustieke eikenhouten vloeren brengen karakter en levendigheid in elke ruimte. Als u op zoek bent naar een vloer met een charmante uitstraling, dan is de rustieke sortering de ideale keuze.

Deze vloeren bevatten noesten en scheuren die zorgen voor een robuust en levendig uiterlijk. Er zitten meerdere noesten en scheuren op een plank van verschillende groottes. De noesten en scheuren zijn gestopt en geschuurd, waardoor de vloer er stoer en karaktervol uitziet. Natuurlijke kleur- en structuurverschillen in het hout zijn ook toegestaan, wat bijdraagt aan de authentieke uitstraling van de vloer.

Bij het kiezen van de rustieke sortering is het belangrijk om te beseffen dat deze vloer een levendige aanwezigheid heeft. Het is perfect voor wie houdt van een landelijke of traditionele stijl en graag een vloer met veel karakter wil.

Met een rustieke eikenhouten vloer voegt u warmte en authenticiteit toe aan uw interieur. Laat de natuurlijke schoonheid van het hout stralen en geniet van de levendige uitstraling die deze vloer met zich meebrengt.

SELECT: strak en evenwichtig

Lamelparket select, kies voor een strakke en evenwichtige lamelparket vloer van De Vloeren Kenner

SELECT: strak en evenwichtig

Onze selecte eikenhouten vloeren bieden een strak en evenwichtig uiterlijk voor elke ruimte. Als u op zoek bent naar een vloer met een rustige uitstraling, dan is de select sortering de perfecte keuze.

 • Rustige uitstraling

 • Bevat minder en kleinere noesten dan de rustieke sortering

 • Natuurlijke kleur- en structuurverschillen in het hout zijn toegestaan

 • Gemakkelijk te combineren met verschillende interieurstijlen

 • Uitstekende keuze voor moderne interieurs

Onze selecte eikenhouten vloeren bieden een strak en evenwichtig uiterlijk voor elke ruimte. Als u op zoek bent naar een vloer met een rustige uitstraling, dan is de select sortering de perfecte keuze.

Deze vloeren bevatten een beperkt aantal scheuren en noesten. De noesten zijn doorgaans kleiner dan de rustieke sortering. De noesten en scheuren zijn gestopt en geschuurd. De select sortering zorgt voor een serene en evenwichtige sfeer in uw interieur. Natuurlijke kleur- en structuurverschillen in het hout zijn toegestaan, waardoor elke plank zijn eigen unieke kenmerken heeft.

Het strakke en evenwichtige karakter van de select sortering maakt het een uitstekende keuze voor moderne interieurs. Het voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte, terwijl het toch een natuurlijke uitstraling behoudt. Deze vloer is gemakkelijk te combineren met verschillende interieurstijlen en kan een verfijnd en tijdloos element toevoegen aan uw huis.

Met een selecte eikenhouten vloer creëert u een strakke en evenwichtige basis voor uw interieur. Laat de ingetogen schoonheid van het hout schitteren en geniet van de serene sfeer die deze vloer met zich meebrengt.

PREMIUM SELECT: Een combinatie van rust en verfijning

Lamelparket Premium select, kies voor een strakke en elegante lamelparket vloer van De Vloeren Kenner

PREMIUM SELECT: Een combinatie van rust en verfijning

De premium select sortering van onze eiken houten vloeren biedt een perfecte balans tussen rust en verfijning. Met een zeer rustige uitstraling en bijna geen scheuren en noesten is deze sortering ideaal voor liefhebbers van een strak en harmonieus uiterlijk. De planken zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

 • Een perfecte balans tussen rust en verfijning

 • Nagenoeg geen scheuren en noesten

 • Moderne en minimalistische stijl

 • Natuurlijke kleur- en structuurverschillen in het hout zijn toegestaan

 • Rustige uitstraling, subtiel karakter en hoogwaardige afwerking

Onze eiken houten vloeren in de sortering premium select bieden een perfecte balans tussen rust en verfijning. Als u op zoek bent naar een vloer met een zeer rustige uitstraling, maar toch een vleugje levendigheid wilt behouden, dan is de premium select sortering een uitstekende keuze.

De planken zijn zorgvuldig geselecteerd en bevatten nagenoeg geen scheuren en noesten. Als er al een (enkele) noest aanwezig is, is deze zo klein mogelijk. Dit zorgt voor een zeer strak en harmonieus uiterlijk van de vloer. De premium select sortering is ideaal voor liefhebbers van een moderne en minimalistische stijl, waarbij de focus ligt op een serene en elegante uitstraling.

Ondanks de rustige uitstraling van de premium select sortering, zijn natuurlijke kleur- en structuurverschillen in het hout nog steeds toegestaan. Deze subtiele variaties voegen diepte en karakter toe aan de vloer, waardoor het een levendige en interessante uitstraling krijgt.

De premium select sortering is geschikt voor diverse interieurstijlen en kan zowel in woonruimtes als commerciële omgevingen worden toegepast. De vloer straalt een gevoel van kalmte en verfijning uit, waardoor het een tijdloze keuze is die jarenlang meegaat.

Bij het kiezen van de premium select sortering kunt u erop vertrouwen dat u een hoogwaardige vloer krijgt met een uitstekende afwerking. De planken zijn zorgvuldig vervaardigd en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Met de premium select sortering haalt u een vloer in huis die zowel duurzaam als esthetisch aantrekkelijk is.

Kies voor de eiken houten vloer premium select als u op zoek bent naar een vloer met een rustige uitstraling, subtiel karakter en hoogwaardige afwerking. Laat uw interieur stralen met de verfijning en elegantie van de premium select sortering.

NATURE: natuurlijk en robuust

Lamelparket Nature, kies voor een natuurlijke en robuuste lamelparket vloer van De Vloeren Kenner

NATURE: natuurlijk en robuust

Onze nature sortering eikenhouten vloeren combineren natuurlijke schoonheid en robuustheid op een unieke manier. Als u op zoek bent naar een vloer met een onmiskenbaar natuurlijke uitstraling, dan is de nature sortering de perfecte keuze.

 • Combineert op unieke wijze natuurlijke schoonheid met robuustheid

 • Noesten en scheuren in deze sortering deels gestopt en geschuurd

 • Alleen beschikbaar voor de 19 cm brede planken

 • Natuurlijke kleur- en structuurverschillen in het hout zijn toegestaan

De nature sortering van onze eiken houten vloeren combineert op unieke wijze natuurlijke schoonheid met robuustheid. Als u op zoek bent naar een vloer met een onmiskenbaar natuurlijke uitstraling, dan is de nature sortering de perfecte keuze voor u.

Onze houten vloeren nature bevatten prachtige noesten en scheuren die het karakter van het hout benadrukken. In tegenstelling tot andere sorteringen zijn de noesten en scheuren in deze sortering deels gestopt en geschuurd, waardoor de vloer een extreem natuurlijke en ruwe uitstraling krijgt. Hierdoor ziet de houten vloer er zeer robuust en stoer uit, wat perfect past bij een rustiek of industrieel interieur.

Wat deze sortering extra bijzonder maakt, is dat deze alleen beschikbaar is voor de 19 cm brede planken. Dit geeft de vloer een uniek en opvallend uiterlijk, waardoor het een echte blikvanger wordt in elke ruimte

Net als bij andere sorteringen zijn natuurlijke kleur- en structuurverschillen in het hout toegestaan bij de nature sortering. Dit draagt bij aan de authentieke en levendige uitstraling van de vloer. Het hout kan variëren in tinten, waardoor elke plank zijn eigen unieke karakter heeft.

Of u nu een landelijk, industrieel of modern interieur hebt, de nature sortering voegt een ongeëvenaarde natuurlijke en robuuste uitstraling toe aan elke ruimte. Laat de schoonheid van het hout spreken en creëer een warme en authentieke sfeer in uw huis met een eiken houten vloer in nature sortering.

Vloerstijlen en interieurontwerpen die bij elke sortering passen

Bij het kiezen van een houten vloer is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van uw interieur. Gelukkig passen de verschillende sorteringen van onze eiken houten vloeren bij diverse interieurontwerpen, waardoor u altijd een vloer kunt vinden die perfect past bij uw smaak en stijl.

 1. Rustiek: De rustieke sortering met zijn levendige uitstraling en karaktervolle noesten en scheuren past perfect bij een landelijk of rustiek interieur. Combineer het met warme kleuren, natuurlijke materialen en vintage meubels voor een gezellige en nostalgische sfeer.
 2. Select: De select sortering met zijn strakke en gelijkmatige uiterlijk past goed bij moderne interieurs. Combineer het met minimalistische meubels, neutrale kleuren en strakke lijnen voor een eigentijdse en stijlvolle uitstraling.
 3. Premium Select: De premium select sortering met zijn bijna noestvrije oppervlak is ideaal voor een verfijnd en elegant interieur. Combineer het met luxe meubels, rijke stoffen en subtiele details voor een chique en tijdloze ambiance.
 4. Nature: De nature sortering met zijn robuuste en natuurlijke uitstraling past bij diverse interieurstijlen. Het voegt karakter toe aan zowel industriële als moderne interieurs. Combineer het met stoere meubels, metalen accenten en gedurfde kleuren voor een edgy en eigentijdse look.

Prijsverschillen tussen de sorteringen

Betalen in showroom De Vloeren Kenner

Prijsverschillen tussen de sorteringen

 1. Rustiek: De rustieke sortering met zijn karaktervolle noesten en scheuren is over het algemeen de voordeligste optie.
 2. Select: De select sortering, met zijn strakkere en gelijkmatigere uiterlijk, heeft over het algemeen een iets hogere prijs dan de rustieke sortering.
 3. Premium Select: De premium select sortering, met zijn bijna noestvrije oppervlak, wordt vaak beschouwd als de meest exclusieve en hoogwaardige optie. Deze sortering kan gepaard gaan met een hogere prijs vanwege het streven naar een meer verfijnde en luxe uitstraling.
 4. Nature: De nature sortering, met zijn robuuste en natuurlijke uitstraling, kan variëren in prijs.

5 veel gestelde vragen over sorteringen van houten vloeren

Wat is het verschil tussen rustiek en select?

Bij rustieke sorteringen bevatten de houten vloeren meer noesten en scheuren, terwijl select sorteringen minder noesten en scheuren hebben voor een strakkere en gelijkmatigere uitstraling.

Zijn er prijsverschillen tussen de verschillende sorteringen?

Ja, er kunnen prijsverschillen zijn tussen de sorteringen. Over het algemeen zijn rustieke sorteringen voordeliger, terwijl premium select sorteringen vaak duurder zijn vanwege hun exclusiviteit.

Hoe beïnvloedt de sortering de uitstraling van de vloer?

De sortering heeft invloed op de uitstraling van de vloer. Rustieke sorteringen hebben een karaktervolle en levendige uitstraling, terwijl select sorteringen een strakker en evenwichtiger uiterlijk hebben.

Welke sortering past het beste bij een landelijk interieur?

Voor een landelijk interieur past een rustieke sortering vaak goed vanwege de natuurlijke en authentieke uitstraling die goed samengaat met een landelijke stijl.

Is de nature sortering geschikt voor een modern interieur?

Ja, de nature sortering kan ook goed passen in een modern interieur. De robuuste en natuurlijke uitstraling creëert een interessant contrast in een strakke en eigentijdse omgeving.

Conclusie

Bij het kiezen van een houten vloer is de sortering een belangrijke factor om rekening mee te houden. De sortering bepaalt immers de uitstraling en het karakter van de vloer. In dit artikel hebben we de vier belangrijkste sorteringen besproken: rustiek, select, premium select en nature.

De rustieke sortering biedt een levendige en karaktervolle uitstraling met noesten en scheuren die de vloer een robuust uiterlijk geven. De select sortering daarentegen heeft minder noesten en scheuren, waardoor een strakkere en evenwichtige uitstraling ontstaat. Voor een zeer rustige uitstraling met weinig noesten en scheuren is de premium select sortering een goede keuze. Tot slot biedt de nature sortering een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en robuustheid.

Het is belangrijk om bij het kiezen van de sortering rekening te houden met de stijl van uw interieur en uw persoonlijke voorkeuren. Elk type sortering heeft zijn eigen unieke kenmerken en past goed bij specifieke interieurstijlen.

Bovendien kunnen er prijsverschillen zijn tussen de sorteringen, waarbij de rustieke sortering over het algemeen voordeliger is en de premium select sortering duurder vanwege zijn exclusiviteit.

Kortom, door de juiste sortering te kiezen, kunt u een houten vloer vinden die perfect past bij uw interieur en de gewenste uitstraling creëert. Raadpleeg altijd een professional om advies op maat te krijgen en de beste keuze te maken voor uw situatie.