Bekijk hele Assortiment
Home / Klantenservice / Aanvullende Voorwaarden
Showroom De Vloeren Kenner

Aanvullende Voorwaarden

Luchtvochtigheid

Om problemen aan uw houten vloeren te voorkomen is het van belang dat de luchtvochtigheid in uw huis tussen de 50-60% is. Een houten vloer bevat zelf natuurlijk ook water. Het water dat uw houten vloer bevat is afgestemd op een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 60%. Als deze luchtvochtigheid daalt verdampt water uit de houten vloer en krimpt deze, als de luchtvochtigheid hoger wordt, neemt de houten vloer vocht op en treed zwelling op.

Zolang de luchtvochtigheid rond de 60% blijft, is krimpen en uitzetten van uw houten vloer beperkt en is er sprake van een gewone werking. Is de luchtvochtigheid echter voor langere tijd lager of hoger, dan kan werking in uw houten vloer voorkomen.

Extreme krimp kan gepaard gaan met kieren, kromtrekken en scheuren. Extreme zwelling kan gepaard gaan met bollingen, omhoogkomende planken en blijvende vervormingen. Het is dus zeer belangrijk de luchtvochtigheid goed in de gaten te houden. De luchtvochtigheid kunt u meten met een hygrometer.

Wat kunt u doen als de luchtvochtigheid te laag is?

Water(damp) aan de lucht toevoegen. Dat kan o.a. door bij het koken van water de afzuigkap af te zetten, na het douchen de deur van de badkamer op een kier te laten staan en door waterbakjes aan de verwarming te hangen. U moet echter bedenken dat om in de winter in een huiskamer met centrale verwarming de luchtvochtigheid op 50% te krijgen soms een halve liter water per uur moet worden toegevoegd. Het meest effectief is daarom het plaatsen van een luchtbevochtiger.

 Wat kunt u doen als de luchtvochtigheid te hoog is?

Voorkom toevoeging van vocht aan de lucht. Gebruik de wasemkap, voer damp uit wasdroger en vaatwasser naar buiten af en zorg in het algemeen voor voldoende ventilatie. Omdat warme lucht meer water kan bevatten, heeft ook extra verwarmen zin. Als normale maatregelen niet helpen, kan de aanschaf van een mobiele airco worden overwogen.

Showborden/samples

Onze showborden, samples en foto’s geven een kleurindicatie. De te leveren vloerdelen kunnen hiervan qua kleur en structuur afwijken.

Pakinhoud

De inhoud van een pak bevat samengestelde delen.

Geoffreerde aantallen

De in de offerte opgenomen aantallen zijn een schatting. U blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor deze aantallen (ook als de vloer door ons is ingemeten). Als blijkt dat de geoffreerde aantallen te laag zijn dan zullen de extra artikelen en eventuele arbeid separaat in rekening worden gebracht. Als blijkt dat de geoffreerde aantallen te hoog zijn dan kunnen vloeren en afgelakte plinten niet worden geretourneerd. Let op: bestel voldoende. Bij een nabestelling kunnen de kleur en structuur van de vloerdelen afwijken van uw eerdere bestelling.

Onderhoud van uw (houten) vloer

Voor het correct onderhouden van uw (houten) vloer verwijzen wij graag naar onze website: www.devloerenkenner.nl/onderhoud. Hier vindt u informatie hoe u uw vloer in topconditie kunt houden.