Bekijk hele Assortiment
Home/Plinten/MDF plinten/MDF gladde plint

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF gladde plint

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF gladde plint

  • Standaard wit gegrond, maar ook in RAL kleuren verkrijgbaar

  • Makkelijk te monteren met de Frencken High Tack plintenkit

  • Toe te passen bij alle soorten vloeren

  • Veel verschillende maten en kleuren verkrijgbaar

Onze m1 prijs
 1,40

1 plint = 2,44 meter

m1
+
%
=
2,44
m1
€ 3,42
Productomschrijving

MDF Gladde Plint

Met de MDF Gladde plint heeft een moderne en strakke plint. Ideaal voor een rustig, modern of minimalistisch interieur. De MDF gladde plint van De Vloeren Kenner is van vochtwerend (v313) MDF. Dit type MDF bestaat uit fijn gemalen geperste houtvezels waaraan watervaste lijm is toegevoegd. Om vochtwerend MDF te onderscheiden van normaal MDF is een groene pigmentering aangebracht.

De MDF gladde plint is standaard wit gegrond en geschikt voor laminaat vloeren, houten vloeren, tegelvloeren, gietvloeren en tapijt. Uiteraard is het ook mogelijk om de plint voor gelakt in een RAL kleur te bestellen.

Welke plint dikte kies ik?

De dikte van onze MDF gladde plint varieert tussen de 6 en 22 mm. Het is afhankelijk van uw vloer installatie, welke dikte geschikt is. Bij een zwevend geïnstalleerde vloer, heeft u een dikkere plint nodig zoals 15 of 18 mm dikte. Bij een verlijmde houten vloer, kan de vloer dichter bij de muur geplaatst worden en kunt u dus gaan voor een dikte van 12 mm. Dunner dan 12 mm is niet raadzaam bij een houtenvloer.

Welke plint hoogte kies ik?

Voor de hoogte van de MDF gladde plint kan er tussen de 4,5 cm en 27 cm gekozen worden. Hierbij wordt vaak aangehouden, hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint. Maar dit blijft natuurlijk ook altijd gebonden aan uw eigen voorkeuren. De MDF gladde plint is verkrijgbaar in de lengte van 2,44 meter.

Specificaties

Specificaties

Merk

De Vloeren Kenner

Materiaal

MDF

Buigbaar

Nee

Montagewijze

Verlijmen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over MDF plinten

Welke plint dikte heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van uw vloer. Een vloer dat zwevend wordt gelegd, heeft meer ruimte tussen de muur en vloer. Dan heeft u een minimale dikte van 15 mm nodig. Gaat u uw houten vloer verlijmd installeren? Dan kunt u gaan voor een 12 mm dikte. Kiest u voor plak PVC? Dan kunt u een dunnere versie kiezen.

Welke plint hoogte moet ik hebben?

Hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint. Dit is een regel wat vaak wordt gehanteerd. Maar uiteindelijk is het ook wat u mooi vindt!

Hoe plaats ik een MDF plint?

Met de HighTack van Frencken kunt u de MDF plinten verlijmen op de muur. Met een Acrylaatkit kunt u de bovenkant eventueel afkitten.

Wat is beter MDF plinten of houten plinten?

Allebei heeft voordelen. MDF kan in alle RAL kleuren geleverd worden en is mogelijk in veel verschillende vormen, daarnaast zijn ze watervast. Houten plinten geven een rustieke uitstraling, moeten behandeld worden met olie en/of lak en dragen dus echt bij aan het landelijke, rustieke gevoel.