Bekijk hele Assortiment
Home/Plinten/MDF plinten/MDF plint Athene

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF plint Athene

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF plint Athene

  • Standaard wit gegrond, maar ook in RAL kleuren verkrijgbaar

  • Gemaakt van vochtwerend MDF

  • Makkelijk te monteren met de Frencken High Tack plintenkit

  • Toe te passen bij alle soorten vloeren

  • Veel verschillende maten en kleuren verkrijgbaar

Korting 0,50
Onze m1 prijs
 2,45
(€ incl. BTW)

1 plint = 2,44 meter

+
%
=
2,44
€ 5,98
Productomschrijving

MDF plint Athene

De vochtwerende MDF Athene plint is een prachtige maar subtiele afwerking voor uw vloer. De Athene plint heeft een subtiele verspringing met een ronde afwerking. Door de subtiliteit van de MDF plinten, wordt deze plint vaak ter afwerking van een vloer gebruikt in een landelijk en modern interieur.

De MDF plinten worden gemaakt van een vochtwerend (V313) MDF. Dit type MDF bestaat uit fijn vermalen geperste houtvezels waaraan watervaste lijm is toegevoegd. Daarnaast is er in dit type MDF een groene pigmentering aangebracht, wat zorgt voor de vochtwerende werking.

De Athene MDF plint is verkrijgbaar in diktes van 12 mm tot en met 18 mm. De hoogtes kunnen variëren tussen 70 mm en 190 mm. Alle MDF plinten zijn voorzien van een kabelgoot. Bij een 12 mm dikke plint is er genoeg ruimte voor één á twee dunne kabels. Vanaf de 15 mm dikke plint is er in de kabelgoot ruimte voor 2 á 3 kabels. De plinten zijn verkrijgbaar in lengtes van 2,44 meter.

Specificaties

Specificaties

Merk

De Vloeren Kenner

Soort

MDF plint

Verkoopeenheid

Stuk

Materiaal

MDF

Lengte

2,44 meter

Buigbaar

Nee

Geluiddempend

Nee

Montagewijze

Verlijmen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over MDF plinten

welke plint dikte heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van uw vloer. Een vloer dat zwevend wordt gelegd, heeft meer ruimte tussen de muur en vloer. Dan heeft u een minimale dikte van 15 mm nodig. Gaat u uw houten vloer verlijmd installeren? Dan kunt u gaan voor een 12 mm dikte. Kiest u voor plak PVC? Dan kunt u een dunnere versie kiezen.

Welke plint hoogte moet ik kiezen?

Hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint. Dit is een regel wat vaak wordt gehanteerd. Maar uiteindelijk is het ook wat u mooi vindt!

Hoe bevestig ik een MDF plint?

Met de HighTack van Frencken kunt u de MDF plinten verlijmen op de muur. Met een Acrylaatkit kunt u de bovenkant eventueel afkitten.

Wat is beter MDF plinten of houten plinten?

Allebei heeft voordelen. MDF kan in alle RAL kleuren geleverd worden en is mogelijk in veel verschillende vormen, daarnaast zijn ze watervast. Houten plinten geven een rustieke uitstraling, moeten behandeld worden met olie en/of lak en dragen dus echt bij aan het landelijke, rustieke gevoel.