Bekijk hele Assortiment
Home/Plinten/MDF plinten/MDF plint Chicago

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF plint Chicago

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF plint Chicago

  • Standaard wit gegrond, maar ook in RAL kleuren verkrijgbaar

  • Gemaakt van vochtwerend MDF

  • Makkelijk te monteren met de Frencken High Tack plintenkit

  • Veel verschillende maten en kleuren verkrijgbaar

Onze m1 prijs
 4,30
(€ incl. BTW)

1 plint = 2,44 meter

+
%
=
2,44
€ 10,49
Productomschrijving

MDF plint Chicago

Met de MDF plint Chicago geeft u uw vloer een prachtige, unieke afwerking. Wat deze plint onderscheidt van de standaard moderne plinten, is zijn afgeschuinde bovenkant met een recht randje. De hoogtes kunnen variëren tussen de 70 mm en 190 mm hoogte. De keuze voor de ideale hoogte is afhankelijk van de kamer en uw persoonlijke voorkeuren. Bij een kleinere kamer wordt vaak gekozen voor een lagere plint omdat een hoge plint dan de ruimte kleiner kan laten lijken. Daarnaast wordt vaak bij een kamer met een hoog plafond weer een hoger plint gekozen omdat dan de plint vaak beter tot zijn recht komt.

De plinten zijn allemaal voorzien van een kabelgoot, waar ongeveer 2 á 3 kabels in passen. De dikte van de plint is bij de Chicago plint verkrijgbaar in 15 mm en 18 mm en hebben een lengte van 2,44 meter lang.  Onze MDF plinten worden gemaakt van een vochtwerend (V313) MDF. Dit type MDF bestaat uit fijn vermalen geperste houtvezels waar watervaste lijm en groene pigmentering aan toegevoegd is. Dit zorgt voor de watervaste werking.

 

Specificaties

Specificaties

Merk

De Vloeren Kenner

Soort

MDF plint

Verkoopeenheid

Stuk

Materiaal

MDF

Lengte

2,44 meter

Buigbaar

Nee

Geluiddempend

Nee

Montagewijze

Verlijmen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over MDF plinten

Welke plint dikte moet ik kiezen?

Dit is afhankelijk van uw vloer. Een vloer dat zwevend wordt gelegd, heeft meer ruimte tussen de muur en vloer. Dan heeft u een minimale dikte van 15 mm nodig. Gaat u uw houten vloer verlijmd installeren? Dan kunt u gaan voor een 12 mm dikte. Kiest u voor plak PVC? Dan kunt u een dunnere versie kiezen.

Welke hoogte moet ik kiezen?

Hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint. Dit is een regel wat vaak wordt gehanteerd. Maar uiteindelijk is het ook wat u mooi vindt!

Hoe bevestig ik een MDF plint?

Met de HighTack van Frencken kunt u de MDF plinten verlijmen op de muur. Met een Acrylaatkit kunt u de bovenkant eventueel afkitten.

MDF of een houten plint?

Allebei heeft voordelen. MDF kan in alle RAL kleuren geleverd worden en is mogelijk in veel verschillende vormen, daarnaast zijn ze watervast. Houten plinten geven een rustieke uitstraling, moeten behandeld worden met olie en/of lak en dragen dus echt bij aan het landelijke, rustieke gevoel.