Bekijk hele Assortiment
Home/Plinten/MDF plinten/MDF plint Dallas

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF plint Dallas

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF plint Dallas

  • Standaard wit gegrond, maar ook in RAL kleuren verkrijgbaar

  • Gemaakt van vochtwerend MDF

  • Makkelijk te monteren met de Frencken High Tack plintenkit

  • Toe te passen bij alle soorten vloeren

  • Veel verschillende maten en kleuren verkrijgbaar

Onze m1 prijs
 4,25
(€ incl. BTW)

1 plint = 2,44 meter

+
%
=
2,44
€ 10,37
Productomschrijving

MDF plint Dallas

De Dallas MDF plint is een prachtige, unieke vochtwerende plint. Door het trap patroon, is deze plint net weer wat specialer. Vanaf 120 mm hoogte komt deze plint echt goed tot zijn recht. Hoe hoger de plint, hoe subtieler de trapsgewijze afwerking zichtbaar is. Ook is het mogelijk om deze plint in een lagere variant te kiezen, dan wordt de plint gelijk een stuk drukker en een echte eyecatcher.

Onze MDF plinten worden gemaakt van een vochtwerend (V313) MDF. Dit type MDF bestaat uit fijn vermalen geperste houtvezels waaraan watervaste lijm is toegevoegd. Daarnaast is er in dit type MDF een groene pigmentering aangebracht, wat zorgt voor de vochtwerende werking.

De Dallas MDF plint is verkrijgbaar in diktes van 15 mm tot en met 18 mm. De hoogtes kunnen variëren tussen 70 mm en 190 mm. Alle MDF plinten zijn voorzien van een kabelgoot. Vanaf de 15 mm dikke plint is er in de kabelgoot ruimte voor 2 á 3 kabels. De plinten zijn verkrijgbaar in lengtes van 2,44 meter.

Specificaties

Specificaties

Merk

De Vloeren Kenner

Soort

MDF plint

Verkoopeenheid

Stuk

Materiaal

MDF

Lengte

2,44 meter

Buigbaar

Nee

Montagewijze

Verlijmen

Geluiddempend

Nee

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over MDF plinten

Welke plint dikte moet ik kiezen?

Dit is afhankelijk van uw vloer. Een vloer dat zwevend wordt gelegd, heeft meer ruimte tussen de muur en vloer. Dan heeft u een minimale dikte van 15 mm nodig. Gaat u uw houten vloer verlijmd installeren? Dan kunt u gaan voor een 12 mm dikte. Kiest u voor plak PVC? Dan kunt u een dunnere versie kiezen.

Welke hoogte moet ik kiezen?

Hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint. Dit is een regel wat vaak wordt gehanteerd. Maar uiteindelijk is het ook wat u mooi vindt!

Hoe maak ik een MDF plint vast?

Met de HighTack van Frencken kunt u de MDF plinten verlijmen op de muur. Met een Acrylaatkit kunt u de bovenkant eventueel afkitten.

Zijn MDF plinten beter dan houten plinten?

Allebei heeft voordelen. MDF kan in alle RAL kleuren geleverd worden en is mogelijk in veel verschillende vormen, daarnaast zijn ze watervast. Houten plinten geven een rustieke uitstraling, moeten behandeld worden met olie en/of lak en dragen dus echt bij aan het landelijke, rustieke gevoel.