Bekijk hele Assortiment
Home/Plinten/MDF plinten/MDF plint Granada

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF plint Granada

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF plint Granada

  • Standaard wit gegrond, maar ook in RAL kleuren verkrijgbaar

  • Gemaakt van vochtwerend MDF

  • Makkelijk te monteren met de Frencken High Tack plintenkit

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen

Korting 0,50
Onze m1 prijs
 4,30
(€ incl. BTW)

1 plint = 2,44 meter

+
%
=
2,44
€ 10,49
Productomschrijving

MDF plint Granada

De MDF plint Granada is een klassieke plint in ons assortiment. De plint komt het beste tot zijn recht binnen een landelijk en/of klassiek interieur. De plint is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, variërend van 7 cm hoog tot 14 cm hoog. De ideale hoogte van een plint hangt af van de kamer en uw persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen wordt er gekozen voor een hogere variant bij een hoger plafond en juist bij een kleinere kamer een lagere plint.

De plinten zijn allemaal voorzien van een kabelgoot, waar ongeveer 2 kabels in passen. De dikte van de plint is bij de Granada plint is verkrijgbaar in 15 mm en 18 mm. De plinten hebben een lengte van 2,44 meter lang.  Onze MDF plinten worden gemaakt van een vochtwerend (V313) MDF. Dit type MDF bestaat uit fijn vermalen geperste houtvezels waar watervaste lijm en groene pigmentering aan toegevoegd is. Dit zorgt voor de watervaste werking.

 

Specificaties

Specificaties

Soort

MDF plint

Verkoopeenheid

Stuk

Materiaal

MDF

Lengte

2,44 meter

Buigbaar

Nee

Geluiddempend

Nee

Montagewijze

Verlijmen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over MDF plinten

Welke plint dikte moet ik kiezen?

Dit is afhankelijk van uw vloer. Een vloer dat zwevend wordt gelegd, heeft meer ruimte tussen de muur en vloer. Dan heeft u een minimale dikte van 15 mm nodig. Gaat u uw houten vloer verlijmd installeren? Dan kunt u gaan voor een 12 mm dikte. Kiest u voor plak PVC? Dan kunt u een dunnere versie kiezen.

Welke plint hoogte moet ik kiezen?

Hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint. Dit is een regel wat vaak wordt gehanteerd. Maar uiteindelijk is het ook wat u mooi vindt!

Hoe bevestig een MDF plint?

Met de HighTack van Frencken kunt u de MDF plinten verlijmen op de muur. Met een Acrylaatkit kunt u de bovenkant eventueel afkitten.

Moet ik een MDF plint of houten plint kiezen?

Allebei heeft voordelen. MDF kan in alle RAL kleuren geleverd worden en is mogelijk in veel verschillende vormen, daarnaast zijn ze watervast. Houten plinten geven een rustieke uitstraling, moeten behandeld worden met olie en/of lak en dragen dus echt bij aan het landelijke, rustieke gevoel.