Bekijk hele Assortiment
Home/Plinten/MDF plinten/MDF plint Parijs

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF plint Parijs

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

MDF plint Parijs

  • Standaard wit gegrond, maar ook in RAL kleuren verkrijgbaar

  • Gemaakt van vochtwerend MDF

  • Makkelijk te monteren met de Frencken High Tack plintenkit

  • Toe te passen bij alle soorten vloeren

  • Veel verschillende maten en kleuren verkrijgbaar

Korting 0,50
Prijs p/m1 vanaf
 4,10
(€ incl. BTW)

1 plint = 2,44 meter

+
%
=
2,44
€ 10,00
Productomschrijving

MDF plint Parijs

De MDF plint Parijs is een mooie, sierlijke afwerking voor uw vloer. Door de afronding aan de bovenzijde van de plint heeft het een mooie en sierlijke uitstraling. Door deze randafwerking toe te passen in een klassiek of landelijk interieur komt de afwerking heel mooi tot zijn recht.

Onze MDF plinten worden gemaakt van een vochtwerend (V313) MDF. Dit type MDF bestaat uit fijn vermalen geperste houtvezels waaraan watervaste lijm is toegevoegd. Daarnaast is er in dit type MDF een groene pigmentering aangebracht, wat zorgt voor de vochtwerende werking. De plinten worden standaard gegrond geleverd, maar kunnen ook in een RAL kleur geleverd worden.

Welke afmeting heb ik nodig?

De benodigde dikte van de plint hangt af van het type vloer en de installatiemethode. Bijvoorbeeld, bij een verlijmd eiken lamelparket kan de vloer strakker tegen de muur worden geplaatst dan bij een zwevende installatie. Hierdoor kan bij een verlijmde installatie worden gekozen voor een dunnere plint (bijvoorbeeld 15 mm), terwijl bij een zwevende installatie een dikkere plint nodig is (bijvoorbeeld 18 mm).

De gewenste hoogte van de plint is vooral afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en wensen. Andere bepalende factoren zijn de grootte van de kamer en de hoogte van het plafond. Een veelgehoorde vuistregel is dat bij hogere plafonds ook hogere plinten worden gekozen, wat kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

Specificaties

Specificaties

Merk

De Vloeren Kenner

Soort

MDF plint

Verkoopeenheid

Stuk

Materiaal

MDF

Lengte

2,44 meter

Buigbaar

Nee

Geluiddempend

Nee

Montagewijze

Verlijmen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over MDF plinten

Welke plint dikte heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van uw vloer. Een vloer dat zwevend wordt gelegd, heeft meer ruimte tussen de muur en vloer. Dan heeft u een minimale dikte van 15 mm nodig. Gaat u uw houten vloer verlijmd installeren? Dan kunt u gaan voor een 12 mm dikte. Kiest u voor plak PVC? Dan kunt u een dunnere versie kiezen.

Welke hoogte moet ik kiezen?

Hoe hoger het plafond, hoe hoger de plint. Dit is een regel wat vaak wordt gehanteerd. Maar uiteindelijk is het ook wat u mooi vindt!

Hoe plaats ik een plint?

Met de HighTack van Frencken kunt u de MDF plinten verlijmen op de muur. Met een Acrylaatkit kunt u de bovenkant eventueel afkitten.

MDF plint of een houten plint kiezen?

Allebei heeft voordelen. MDF kan in alle RAL kleuren geleverd worden en is mogelijk in veel verschillende vormen, daarnaast zijn ze watervast. Houten plinten geven een rustieke uitstraling, moeten behandeld worden met olie en/of lak en dragen dus echt bij aan het landelijke, rustieke gevoel.