Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerafwerking/Vloerlak/STEP Grondlak Warm #6130 (4L)

Klantbeoordeling 9.1/10

STEP Grondlak Warm #6130 (4L)

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

STEP Grondlak Warm #6130 (4L)

  • Geeft een licht warme uitstraling aan onbehandeld hout

  • Vervangt 1 laag STEP Parketlak

  • Eenvoudig aanzetvrij en spettervrij aan te brengen

  • Volgende laklaag na 2 á 3 uur al aan te brengen

  • Ook verkrijgbaar in de tint Naturel #6090

Korting  32,29
Onze prijs
 64,15

1 can = 4 liter

Omschrijving

STEP Grondlak Warm #6130 (4L)

Met de STEP Grondlak Warm #6130 voegt u een licht warme gloed toe aan onbehandeld hout. De grondlak is speciaal ontwikkeld voor een makkelijke en aanzetvrije toepassing, waardoor u moeiteloos een prachtige afwerking kunt realiseren. De grondlak rolt goed en makkelijk uit en spettert niet.

Het gebruik van de grondlak warm kan een eerste laag STEP Parketlak vervangen. Hierdoor is het mogelijk om het aantal lagen Parketlak te verminderen van drie tot slechts twee. De STEP grondlak zorgt voor een natuurlijke afwerking, waarbij het hout een warme uitstraling krijgt maar ook het karakter van hout benadrukt. Het is een ideale basis voor wie op zoek is naar een natuurlijke afwerking van de houten oppervlakken met een vleugje warmte.

Downloads
Toepassing

Toepassing

De STEP Grondlak Warm #6130 kan direct aangebracht worden op kaal geschuurd hout. Uiteraard dient de ondergrond altijd schoon, droog en vrij van was, vet en stof te zijn. Werk altijd vanuit een lakbak, dit zorgt voor een makkelijker en gelijkmatigere aanbreng van de lak. Voorkom laagdikteverschillen en werk altijd nat-in-nat. Voor een uitgebreide handleiding kunt u de Werkwijzer downloaden.

Alleen het gebruik van een grondlak volstaat niet. Na de laag grondlak moet er ook nog twee lagen STEP Parketlak aangebracht te worden. Het aanbrengen van de STEP Parketlak kan na ongeveer 2 -3 uur. Voor de STEP Parketlak afwerking hebben wij verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een 1-K of 2-K product en zijn er verschillende glansgradaties mogelijk.  Kijk hier voor ons gehele STEP Parketlak assortiment.

De STEP Grondlak Warm is minder geschikt voor houtsoorten met (zoute) inhoudsstoffen zoals Kambala, Afzelia en Basralocus, hiervoor dient eerst een STEP Kambala primer aangebracht te worden.

Specificaties

Specificaties

Merk

STEP

Soort

Grondlak

Verkoopeenheid

Can

Inhoud

4 liter

Kant en klaar

Ja (1-component)

Verbruik

8 – 10 m² per liter/laag (afhankelijk van de ondergrond)

Geschikt voor binnen/buiten

Binnen

Benodigd aantal lagen

Eén laag, Drie lagen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Moet de grondlak afgewerkt worden met een parketlak?

Ja, de grondlak alleen volstaat niet. Dit geeft geen bescherming.

Is de STEP Grondlak geschikt voor alle houtsoorten?

De STEP Grondlak kan op veel soorten hout toegepast worden. Wel dient er bij houtsoorten met (zoute) inhoudsstoffen, zoals Kambala, Afzelia en Basracolus een primer aangebracht te worden.

Hoeveel lagen moet ik aanbrengen?

De STEP Grondlak hoeft maar in 1 laag aangebracht te worden. Wel moet hierna nog 2 lagen parketlak aangebracht te worden. Tussen de tweede en derde laag dient er ook nog geschuurd te worden.

Kan een pas gelakte vloer afgedekt worden?

Wij raden dit niet aan, de lak heeft namelijk zuurstof nodig om goed uit te harden. Het te snel afdekken van een vloer kan dan onbedoeld schade aanbrengen. Ook een ''ademende'' stucloper raden wij niet aan. Kijk ook met het gebruik van tape op een gelakte vloer.