Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerafwerking/Vloerlak/STEP Parketlak 1K Ultramat #6640 (4L)

Klantbeoordeling 9.1/10

STEP Parketlak 1K Ultramat #6640 (4L)

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

STEP Parketlak 1K Ultramat #6640 (4L)

  • Geeft een ultra matte uitstraling aan onbehandeld hout

  • Kant en klaar product

  • Extreem slijtvast

  • Zorgeloos en makkelijk te verwerken

  • Verkrijgbaar in Mat 1K #6650 en Satijn 1K #6660

Korting  56,59
Onze prijs:
 112,55

1 can = 4 liter

Omschrijving

STEP Parketlak 1K Ultramat #6640 (4L)

De STEP Parketlak 1K Ultramat #6640 biedt een zorgeloze bescherming voor uw houten vloer. Door uw houten vloer of meubels af te lakken met de STEP ultramat 1K parketlak behoudt u de natuurlijke kleur, maar heeft u wel de gewenste bescherming op uw houten vloer of houten meubilair. Door dat het maar om een 1 componentig product gaat, is het verwerken van deze parketlak erg eenvoudig.

Voor het onderhoud van uw vloer met STEP Parketlak Mat kunt u gebruikmaken van de STEP Milde Reiniger. Deze speciaal ontwikkelde vloerreiniger houdt uw vloer in optimale conditie, waardoor de duurzaamheid en esthetische kwaliteiten van de STEP afwerking behouden blijven. Met deze combinatie van hoogwaardige parketlak en de juiste onderhoudsproducten bent u verzekerd van een prachtig resultaat en een langdurig mooie vloer die tegen een stootje kan.

Downloads
Toepassing

Toepassing

De STEP Parketlak 1K ultramat is een 3 lagen systeem. De STEP lak kan in 3 lagen aangebracht worden of 1 laag STEP Grondlak en 2 lagen STEP parketlak ultramat. De ondergrond dient wel schoon, droog, stof en vetvrij te zijn. Door eerst een STEP Grondlak aan te brengen, creëert u een warme basis die vervolgens met de STEP parketlak kan afgelakt worden. Door alleen de lak toe te passen, behoudt u de natuurlijke hout tint en krijgt u een onbehandelde houtlook met ultramatte finish.

De STEP parketlak kan aangebracht worden met een lakroller. Werk altijd vanuit een lak bak, hiermee kunt u gemakkelijker de lak gelijkmatiger uitrollen. Werk altijd nat-in-nat en voorkom laagdikte verschillen. Voor het aanbrengen van de laatste laklaag kunt u het beste tussenschuren om eventueel stofdeeltjes, vuiltjes en eventueel opgekomen houtvezels weg te polijsten. Daarnaast zorgt het lichtjes opschuren voor een betere hechting van de laatste laag. Kijk ook vooral naar de werkwijzer van STEP Parketlak.

Specificaties

Specificaties

Merk

STEP

Soort

Lak

Verkoopeenheid

Can

Inhoud

4 liter

Kant en klaar

Ja (1-component)

Verbruik

10 – 12 m² per liter (afhankelijk van de ondergrond)

Beloopbaar na

Licht belastbaar na 12 uur. Volledig uitgehard na 3 dagen (bij 20°C, 65% RLV en voldoende ventilatie)

Geschikt voor binnen/buiten

Binnen

Benodigd aantal lagen

Drie lagen

Glansgraad

Ultra mat

Uitgehard na

14 dagen (vloer in de tussentijd niet afdekken!)

Voor het eerst onderhouden/dweilen na

14 dagen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik de STEP parketlak vloer reinigen?

De eerste twee weken moet de laklaag nog verder uitharden. In die tijd mag er niet worden gereinigd. Wanneer u wel binnen twee weken reinigt kan het de duurzaamheid van de laklaag verminderen of de laklaag kan aangetast worden.

Kan een pas gelakte vloer afdekken met een "ademende" stucloper?

Dit kan wel voor een paar uur. Langer is ten zeerste af te raden. De lak heeft zuurstof nodig om goed uit te harden. Als de vloer toch afgedekt is en de vloer schade heeft, kan hij gepolijst worden en opnieuw voorzien worden van een laklaagje.

Kan ik de gelakte vloer met tape afplakken?

In de meeste tapes zitten weekmakers. Deze weekmakers kunnen schade aan uw (pas) gelakte vloer leveren. Het is daarom ook raadzaam om de vloer niet af te tapen.