Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerafwerking/Vloerlak/STEP Parketlak 2K Glans #6540 (1L)

Klantbeoordeling 9.1/10

STEP Parketlak 2K Glans #6540 (1L)

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

STEP Parketlak 2K Glans #6540 (1L)

Korting  18,34
Onze prijs:
 36,45

1 fles = 1 liter

Omschrijving

STEP Parketlak 2K Glans #6540 (1L)

De STEP Parketlak 2K Glans #6540 biedt een robuuste, slijtvaste en zorgeloze afwerking voor parketvloeren. Deze watergedragen 2-componenten polyurethaanlak is geschikt voor diverse houtsoorten en zorgt voor een prachtige glanzende uitstraling van uw houten vloer. Met de STEP parketlak geniet u niet alleen van een natuurgetrouwe afwerking, maar ook van uitstekende bescherming tegen vlekken en slijtage.

Voor het onderhoud van uw vloer met STEP Parketlak Glans kunt u gebruikmaken van de STEP Milde Reiniger. Deze speciaal ontwikkelde vloerreiniger houdt uw vloer in optimale conditie, waardoor de duurzaamheid en esthetische kwaliteiten van de STEP afwerking behouden blijven. Met deze combinatie van hoogwaardige parketlak en de juiste onderhoudsproducten bent u verzekerd van een prachtig resultaat en een langdurig mooie vloer die tegen een stootje kan.

Downloads
Toepassing

Toepassing

De STEP Parketlak 2K Glans is een 3 lagen systeem. De STEP lak kan in 3 lagen aangebracht worden of 1 laag STEP Grondlak en 2 lagen STEP parketlak glans. De ondergrond dient wel schoon, droog, stof en vetvrij te zijn. Door eerst een STEP Grondlak aan te brengen, creëert u een warme basis die vervolgens met de STEP parketlak kan afgelakt worden. Door alleen de lak toe te passen, behoudt u de natuurlijke hout tint en krijgt u een onbehandelde houtlook.

De STEP parketlak kan aangebracht worden met een lakroller. Werk altijd vanuit een lakemmer, hiermee kunt u gemakkelijker de lak gelijkmatiger uitrollen. Werk altijd nat-in-nat en voorkom laagdikte verschillen. Voor het aanbrengen van de laatste laklaag kunt u het beste tussenschuren om eventueel stofdeeltjes, vuiltjes en eventueel opgekomen houtvezels weg te polijsten. Daarnaast zorgt het lichtjes opschuren voor een betere hechting van de laatste laag. Kijk ook vooral naar de werkwijzer van STEP Parketlak.

Specificaties

Specificaties

Merk

STEP

Soort

Lak

Verkoopeenheid

Fles

Inhoud

1 liter

Kant en klaar

Nee (2-componenten)

Verbruik

10 – 12 m² per liter (afhankelijk van de ondergrond)

Beloopbaar na

Licht belastbaar na 12 uur. Volledig uitgehard na 3 dagen (bij 20°C, 65% RLV en voldoende ventilatie)

Geschikt voor binnen/buiten

Binnen

Benodigd aantal lagen

Drie lagen

Glansgraad

Glans

Uitgehard na

3 dagen (vloer in de tussentijd niet afdekken!)

Voor het eerst onderhouden/dweilen na

14 dagen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik de STEP parketlak vloer reinigen?

De eerste twee weken moet de laklaag nog verder uitharden. In die tijd mag er niet worden gereinigd. Wanneer u wel binnen twee weken reinigt kan het de duurzaamheid van de laklaag verminderen of de laklaag kan aangetast worden.

Kan een pas gelakte vloer afdekken met een "ademende" stucloper?

Dit kan wel voor een paar uur. Langer is ten zeerste af te raden. De lak heeft zuurstof nodig om goed uit te harden. Als de vloer toch afgedekt is en de vloer schade heeft, kan hij gepolijst worden en opnieuw voorzien worden van een laklaagje.

Kan ik de gelakte vloer met tape afplakken?

In de meeste tapes zitten weekmakers. Deze weekmakers kunnen schade aan uw (pas) gelakte vloer leveren. Het is daarom ook raadzaam om de vloer niet af te tapen.