Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerlijm/Vloerlijm voor houten vloeren/Frencken Parketlijm H330 10KG

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken Parketlijm H330 10KG

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken Parketlijm H330 10KG

  • Geschikt voor vloerverwarming

  • Twee component systeem

  • Zeer snelle krachtopbouw

  • Oplosmiddelvrij

  • Niet geschikt voor keramische ondergronden

Onze prijs
 37,60

1 emmer = 10 kg

Productomschrijving

Frencken Parketlijm H330

De Frencken H330 parketlijm is een oplosmiddelvrije, 2 componenten polyurethaanlijm die prefect is voor het verlijmen van verschillende soorten (houten) vloeren. Deze lijm combineert een zeer hoge eindsterkte met hard elastische eigenschappen, waardoor het een universele toepassing heeft. Zelfs onder moeilijke omstandigheden, zoals bij renovatiewerkzaamheden met ongelijke ondervloeren, kan deze lijm perfect worden gebruikt vanwege zijn hoge vullende vermogen. Deze lijm is geschikt voor het verlijmen van verschillende houten vloeren, waaronder massieve planken, tapisparket, mozaïekparket, lamelparket, meerlaags parket en laminaat. Ook is deze 2componenten lijm geschikt voor het verlijmen van exotische houtsoorten.

Downloads
Ondergrond

Ondergrond

De lijm kan toegepast worden op zowel zuigende als niet-zuigende ondergronden zoals zandcement, beton, egalisatiemiddelen, hout, spaanplaat en OSB plaat. Ook is de H330 toe te passen in combinatie met vloerverwarming. De lijm is met name geschikt voor het plaatsen van vochtgevoelig hout op zwak zuigende ondergronden.  De lijm is niet geschikt voor directe plaatsing op keramische ondergrond.

Voordat u begint met het plaatsen van het parket, is het essentieel om de vochtigheid van de ondergrond te meten. Dit kan worden gedaan met behulp van een Carbidmeter of digitale vochtmeter. De digitale vochtmeter slechts indicatieve waarden geeft. Het meten van de vochtigheid helpt om ervoor te zorgen dat de omstandigheden geschikt zijn voor een succesvolle installatie van het parket.

Verwerking

Verwerking

Voordat u de H330 gaat gebruiken, is het belangrijk om te weten dat de lijm uitsluitend uithardt door een chemische reactie tussen beide componenten. Zorg ervoor dat u de lijm op kamertemperatuur laat komen voordat u ermee aan de slag gaat. Voeg de volledige inhoud van de B-component toe aan de volledige inhoud van de A-component. Meng beide componenten zeer zorgvuldig met behulp van een mixer en boormachine gedurende minimaal 2 minuten, zodat u een homogeen mengsel verkrijgt. Meng altijd één verpakking per keer (A-component + B-component).

Houd u strikt aan de voorgeschreven mengverhouding tussen de A- en B-component. Afwijken van deze mengverhouding kan nadelige gevolgen hebben voor de uitharding van de lijm en de uiteindelijke mechanische eigenschappen. Zorg ervoor dat u de H330 binnen 60 minuten na het mengen van de beide componenten verwerkt. Dit geeft u voldoende tijd om de lijm aan te brengen voordat het uithardingsproces begint. Zorg ervoor dat u tijdens het mengen en verwerken van de lijm de juiste voorzorgsmaatregelen neemt en de gebruiksaanwijzing nauwkeurig volgt voor het beste resultaat.

Specificaties

Specificaties

Merk

Frencken

Verkoopeenheid

Emmer

Inhoud

10 kg

Materiaal

2-component polyurethaan

Kant en klaar

Nee (2-componenten)

Open tijd / inlegtijd

Circa 60 minuten (bij 20°C, 65% RLV en 10% houtvochtigheid)

Minimale verwerkingstemperatuur

15°C

Verbruik

Afhankelijk van de ondergrond 800 – 1000 g/m² bij gebruik van lijmkam B3

Beloopbaar na

Circa 24 uur (bij 23°C, 50% RLV en een houtvochtigheid van 10%)

Temperatuurbestendigheid

-30°C tot +100°C

Correctietijd

Circa 90 – 120 minuten (bij 20°C, 65% RLV en 10% houtvochtigheid)

Te gebruiken voor

Lamelparket (mes en groef), Massieve plank > 15 cm breed, Massieve plank < 15 cm breed

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Welke lijmkam kan het beste gebruikt worden?

Breng de lijm met behulp van de grof getande lijmkam B11 op de ondergrond aan (voor parketformaten kleiner dan 60x300 mm lijmkam B3).

Wat is het verbruik van de parketlijm?

Afhankelijk van de ondergrond 800 – 1000 g/m² bij gebruik van lijmkam B3.

Wat is de mengverhouding?

Component A 8.75 kg - Component B 1.25 kg voor de 10KG emmer.