Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerlijm/Vloerlijm voor houten vloeren/Frencken Parketlijm HE328

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken Parketlijm HE328

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken Parketlijm HE328

  • Geschikt voor vloerverwarming

  • Gebruiksklaar één-component systeem

  • Makkelijk verwerkbaar

  • Water en oplosmiddelvrij

  • Vrij van isocyanaten

Onze prijs
 64,30

1 emmer = 15 kg

Productomschrijving

Frencken Parketlijm HE328

Deze parketlijm van Frencken is een veelzijdige elastische lijm die geschikt is voor het verlijmen van zowel meerlaags als massief parket met tand en groef op geschikte ondergronden binnenshuis, met of zonder vloerverwarming. De HE328 lijm is water en isocyanaten vrij met een SMX Hybride Polymeer basis.

De HE328 parketlijm kan worden gebruikt op verschillende ondergronden binnenshuis, waardoor het een flexibele keuze is voor verschillende projecten. De lijm heeft een opentijd van ongeveer 30-45 minuten, wat betekent dat u  voldoende tijd hebt om de vloer te positioneren en eventuele correcties aan te brengen voordat de lijm volledig uithardt. Dit maakt het een gebruiksvriendelijke optie, zelfs voor (onervaren) doe-het-zelvers.

Downloads
Ondergrond

Ondergrond

Om een optimale hechting te garanderen, moet de HE328 parketlijm worden aangebracht op een stevige, vormvaste, schone en droge ondergrond die vrij is van stof, vet en andere verontreinigingen. Losse lagen, verf, was, olie en andere onzuiverheden dienen te worden verwijderd, omdat deze de hechting negatief kunnen beïnvloeden. Het wordt aanbevolen om onregelmatigheden, zoals egalisatie of oude lijmresten, mechanisch te verwijderen door te schuren of te stralen.

Voor anhydriet ondergronden is het noodzakelijk om de toplaag te verwijderen voordat de parketlijm wordt aangebracht. Hierdoor wordt een optimale hechting verkregen.

Voordat u begint met het plaatsen van het parket, is het essentieel om de vochtigheid van de ondergrond te meten. Dit kan worden gedaan met behulp van een Carbidmeter of digitale vochtmeter. De digitale vochtmeter slechts indicatieve waarden geeft. Het meten van de vochtigheid helpt om ervoor te zorgen dat de omstandigheden geschikt zijn voor een succesvolle installatie van het parket. Laat de HE328 parketlijm op kamertemperatuur komen voor gebruik. Breng de lijm gelijkmatig aan op de ondergrond met lijmkam B11. Werk alleen met de hoeveelheid lijm dat u binnen 30 minuten met het parket kunt bedekken. Plaats het parket in de lijm met een schuivende beweging en klop het stevig aan met een rubberen hamer. Zorg ervoor dat minimaal 80% van het parket bedekt is met lijm. Verzwaar indien nodig het gelegde parket. Na minimaal 24 uur kan het parket worden geschuurd en behandeld. Voor het uitharden kan de lijm met Frencken reinigingsdoekjes van materialen en gereedschap worden verwijderd. Uitgeharde lijm kan alleen mechanisch worden verwijderd.

Specificaties

Specificaties

Merk

Frencken

Verkoopeenheid

Emmer

Materiaal

SMX Hybride Polymeer

Kant en klaar

Ja (1-component)

Open tijd / inlegtijd

Circa 30 – 40 minuten (bij 23°C, 50% RLV en 10% houtvochtigheid)

Minimale verwerkingstemperatuur

15°C

Verbruik

Afhankelijk van de ondergrond 900 – 1200 g/m² bij gebruik van lijmkam B11

Beloopbaar na

2 uur (bij 23°C, 50% RLV en een houtvochtigheid van 10%)

Temperatuurbestendigheid

-40°C tot +90°C

Inhoud

15 kg

Te gebruiken voor

Lamelparket (mes en groef), Lamelparket > 15 cm breed, Lamelparket < 20 cm breed, Massieve plank 20 mm

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Welke lijmkam kan het beste gebruikt worden?

Wij adviseren bij de parketlijm HE328 een grofgetande lijmkam B11 te gebruiken.

Wat is het verbruik van de parketlijm?

Het verbruik is altijd afhankelijk van de ondergrond. Gemiddeld zit dit tussen de 900 - 1200 g/m2 bij het gebruik van lijmkam B11.

Wat is de ideale vloertemperatuur?

Het meest ideale is tussen de 15 en 20 graden celcius.