Bekijk hele Assortiment
Home/Voorbewerking dekvloer/Primer/Frencken P120 primer

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken P120 primer

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken P120 primer

  • Bindt reststof

  • Beperkt het absorberen van de ondergrond

  • Korte droogtijd

  • Laag in verbruik

Onze prijs:
 36,30

1 can = 5 liter

Productomschrijving

Frencken P120 primer

De Frencken P120 primer (voorheen de Frencken deep primer) zorgt voor een verhoogde druk- en treksterkte van de ondervloer, evenals een verbeterde hechting. Dankzij de zeer fijne deeltjes grootte en lage viscositeit heeft de vloerprimer een hoog impregnerend vermogen. De vloer primer drenkt volledig door in de ondergrond en versterkt daarmee de cohesieve sterkte van het behandelde oppervlak.

 

Downloads
Ondergrond

Ondergrond

De P120 vloerprimer van Frencken kan aangebracht worden op verzande of poederige, (sterk) absorberende, minerale, vochtongevoelige ondergronden met het doel om de ondergrond druk en vorm-vaster te maken. Voor het aanbrengen van de primer moet de ondergrond schoon, blijvend droog, stof en vetvrij te zijn. Eventuele onregelmatigheden in de ondergrond zoals bijvoorbeeld oude lijmresten kan de werking van de primer nadelig beïnvloeden.

Voor het gebruik van de vloerprimer moet de Frencken P120 primer op kamertemperatuur zijn. Schud en roer de primer goed voor gebruik. Breng de primer gelijkmatig en onverdund aan op de ondergrond. Het aanbrengen kan met een borstel of (schuim) roller. Giet de primer niet direct op de ondergrond om plasvorming te voorkomen. Bij enorm poreuze en sterk absorberende ondergronden is het aanbevolen om een tweede laag aan te brengen nadat de eerste laag volledig is opgedroogd.  De primer goed laten drogen voor verdere bewerkingen aan de ondervloer uit te voeren. Een slecht gedroogde primer heeft nadelige gevolgen voor het eindresultaat.

Specificaties

Specificaties

Merk

Frencken

Verkoopeenheid

Can

Inhoud

5 liter

Kant en klaar

Ja (1-component)

Droogtijd

Circa 15 – 30 minuten bij cement ondergronden (bij 20°C en 65% RLV), Circa 30 – 60 minuten bij gering zuigende ondergronden (bij 20°C en 65% RLV)

Verbruik

100 – 200 ml per m² (afhankelijk van de ondergrond)

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat is de verwerkingstemperatuur?

De minimale verwerkingstemperatuur is 15 graden.

Is een vloerprimer altijd nodig?

Het wordt sterk aanbevolen om een vloerprimer te gebruiken, vooral bij uitdagende ondergronden. Het gebruik van een primer zorgt voor een betere hechting van de vloerafwerking.

Wat is het verschil tussen de Frencken primer P110 en Frencken Primer P120?

De P120 primer is voor verzande, poederige, absorberende en minerale vochtongevoelige ondergronden. De P110 is daar in tegen voor poreuze ondergronden zoals anhydriet, gipsplaten, zandcement en geëgaliseerde ondergornden.