Bekijk hele Assortiment
Home / Voorbewerking dekvloer / Primer / Frencken vochtscherm VS170

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken vochtscherm VS170

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken vochtscherm VS170

  • Vocht isolerend

  • Verstevigt de toplaag van de ondervloer

  • Verbetert de hechting op de ondergrond

  • Eenvoudig in gebruik

Onze prijs:
 64,70

1 can = 5 liter

Productomschrijving

Frencken vochtscherm VS170

De Frencken VS170 vochtscherm is een vocht isolerende primer. Deze primer is speciaal ontwikkeld voor vochtbestendige ondergronden met een restvocht percentage tot 4% maximaal. Bij een calciumsulfaat gebonden ondergrond zoals anhydriet is het maximaal 3% restvocht. Ook verhoogt de primer de cohesieve sterkte van de ondervloer, zorgt het voor een betere hechting en reduceert de primer het gebruik van lijm. De VS170 vochtscherm primer is ook te gebruiken met vloerverwarming.

De primer moet eerst op kamertemperatuur zijn, voor het gebruikt kan worden op de ondervloer. Na het stofvrij maken van de ondergrond kan het beste een CM meting gedaan worden om het restvochtpercentage goed op te meten.  De primer dient onverdund aangebracht  te worden met een schuimroller. Breng de primer gelijkmatig aan en giet de primer niet uit op de ondergrond, dit kan zorgen voor plasvorming en een veel langere uithardingstijd.

 

Downloads
Ondergrond

Ondergrond

De ondergrond moet schoon, blijvend droog, stof en vetvrij te zijn voor de Frencken Vochtscherm VS170 aangebracht kan worden. Onregelmatigheden zoals oude lijmresten kan er voor zorgen dat de hechting niet optimaal is. Het is daarom ook raadzaam om eventuele onregelmatigheden eerst (mechanisch) te verwijderen.

Bij cementgebonden dekvloeren, beton en geëgaliseerde ondergronden mag er maximaal 4% CM bedragen. Nieuwe zand/cement dekvloeren moeten ook minimaal 14 dagen oud zijn voor het gebruik van de Frencken VS170. Bij calciumsulfaat gebonden (anhydriet) ondergronden is er een maximaal toegestande restvochtgehalte van 3%. Ook moeten calsiumsulfaat gebonden ondergronden eerst geschuurd te worden.

Specificaties

Specificaties

Merk

Frencken

Verkoopeenheid

Can

Inhoud

5 liter

Kleur

Bruin

Materiaal

Polyurethaan

Kant en klaar

Ja (1-component)

Verbruik

Ongeveer 80 – 125 g/m² als voorstrijk en ongeveer 250 g/m² als vocht isolerende primer

Droogtijd

Circa 30 minuten

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Is de Frencken VS170 vochtscherm te gebruiken met vloerverwarming?

Ja, dit is geen enkel probleem!

Moet de VS170 verdunt worden?

Nee, de VS170 mag niet verdund worden!