Bekijk hele Assortiment
Home/Ondervloeren/Ondervloeren voor houten vloeren/Groene ondervloer platen 4 mm

Klantbeoordeling 9.1/10

Groene ondervloer platen 4 mm

Klantbeoordeling 9.1/10

Groene ondervloer platen 4 mm

  • Volledig recyclebaar

  • Zeer stabiel

  • Egaliserende werking

  • Laag loopgeluid

Onze m2 prijs
 1,90

1 pak = 12,04 m2

m2
+
%
=
12,04
m2
€ 22,88
Productomschrijving

Groene ondervloerplaten 4 mm

Groene ondervloer platen 4 mm  zijn zeer stabiel en hebben een laag loopgeluid. De ondervloer is te gebruiken bij harde vloeren zoals lamelparket eiken of laminaat. Door de licht egaliserende werking zijn deze platen geschikt voor ondergronden waar kleine oneffenheden in zitten.  De platen hebben ook een isolerende werking tegen geluid en warmte. De ondervloer kan het geluid van voetstappen en andere geluiden dempen, waardoor het comfort in uw huis wordt verbeterd. De groene ondervloerplaten hebben een afmeting van 59 cm x 85 cm en hebben een pakinhoud van 24 platen á 12,04 m².

Deze softboard ondervloer platen worden gemaakt in een zogenaamd productieprocedé. Dit houdt in dat de houtvezels gemengd wordt met water, wat vervolgens in een machine gepompt wordt. Door dit proces ontstaat er een vezel mat die door een droogtunnel wordt gehaald waarbij de binding tussen de houtvezels tot stand komt. Deze binding ontstaat door de kleefstoffen die van nature al in de houtvezels zelf aanwezig zijn. Tijdens het productieproces van deze ondervloer platen wordt er geen gebruik gemaakt van lijmen, kunstmatige bindmiddelen of bijvoorbeeld formaldehyde, dit maakt de ondervloer volledig milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Downloads
Installatie

Installatie

Het is aan te raden om de 4 mm groene ondervloer platen voor installatie 24 uur te laten acclimatiseren in de ruimte. Daarnaast moet de ondergrond ook schoon en droog zijn. Ook is het aan te raden in combinatie met bijvoorbeeld veel kans op vocht om eerst een Diffufol vochtwerende folie te plaatsen, dit voorkomt dat het optrekkende vocht in de (onder)vloer komt. Het leggen van deze groene ondervloer platen is erg gemakkelijk. De platen moeten in halfsteensverband tegen elkaar gelegd worden met de lengte naden richting het lichtinval.

Specificaties

Specificaties

Verkoopeenheid

Pak

Inhoud

12,04 m2

Te gebruiken voor

Duoplank, Fineerparket, Lamelparket (klik), Lamelparket (mes en groef), Laminaat (5G / Megaloc), Laminaat (uniclic / HDF-klik), Marmoleum (klik), Massieve plank 20 mm, PVC op HDF drager

Materiaal

Geperste houtvezels

Lengte

59,00 cm

Dikte

4,00 mm

Voorzien van overlap

Nee

Voorzien van plakstrip

Nee

Vochtwerend

Nee

Legmethode

Zwevend

Warmteweerstand

0,060 m2 K/W

Geschikt voor vloerverwarming

Nee

Geschikt voor vloerkoeling

Nee

Breedte

86,00 cm

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over groene ondervloerplaten

Wat is het uitvlakvermogen van deze ondervloer?

De groene ondervloerplaten 4 mm hebben een licht egaliserende werking. Oneffenheden tot ongeveer 1,5 mm kunnen hiermee uitgevlakt worden.

Kun je twee ondervloeren op elkaar leggen?

Wij adviseren niet meerdere ondervloeren op elkaar te gebruiken. Het risico is namelijk dat er teveel vering ontstaat in de ondervloer, wat ongewenste schade aan de vloer kan brengen.

Wat is het verschil tussen de 4 mm en 7mm platen?

Het grootste verschil tussen deze twee varianten is het uitvlak vermogen. De 7mm variant kan meer uitvlakken dan de 4mm variant. Daarnaast is de dikte van de ondervloer en het pakinhoud verschillend.

Werken de groene ondervloerplaten isolerend?

De groene ondervloerplaten 4 mm hebben een warmte en koude isolerende werking.