Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerafwerking/Vloer olie/SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K Clear #5050 (1L)

Klantbeoordeling 9.1/10

SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K Clear #5050 (1L)

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K Clear #5050 (1L)

  • A+B component samen 90% plantaardig

  • Volledig oplosmiddelvrij

  • Licht beloopbaar na 12-16 uur

  • Één olie laag is al voldoende

  • Hoog rendement 30 – 40 m² per liter

  • Aankleurbaar met losse ROYL Kleurpigmenten

Korting  26,55
Onze prijs:
 52,80

1 blik = 1 liter

Productomschrijving

SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K Clear #5050

De SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K #5050 Clear biedt een perfecte samensmelting van het natuurlijke uiterlijk van een olievloer en de uitstekende bescherming en het onderhoudsgemak van een gelakte vloer. Deze veelzijdige overlakbare olie is bijzonder geschikt voor het vlekkeloos kleuren van parket, houten vloeren, meubels en interieurbetimmeringen, zonder zichtbare aanzetvlekken.

Het product is verkrijgbaar in drie basis kleuren, namelijk Clear #5050, White #5051 en Black #5052, die bovendien kunnen worden verrijkt met losse kleurpigmenten om een unieke tint te creëren. De toepassing is eenvoudig; na het aanbrengen van slechts één laag SKYLT Overlakbare olie, dienen binnen 48 uur twee lagen SKYLT Original #5510 of SKYLT Titanium #5550 aangebracht te worden om de beschermende afwerking te voltooien.

Met deze hoogwaardige overlakbare kleurolie haalt men niet alleen de schoonheid van het hout naar voren, maar zorgt men ook voor een duurzame en slijtvaste vloer die bestand is tegen dagelijks gebruik. Het product biedt een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van esthetiek en functionaliteit bij het afwerken van hun houten oppervlakken.

Downloads
Toepassing

Toepassing

Primer aanbrengen

Toepassing

Met behulp van diverse applicatiemethoden zoals een pad, spons, doek, spaan, kwast, roller of boenmachine (met een rode, beige of blauwe pad) kan de Overlakbare Kleurolie gemakkelijk in een dunne laag worden aangebracht. Vervolgens dient men de overlakbare olie ongeveer 20 minuten te laten intrekken. Tijdens het oliën moeten droogvallende plekken tussentijds bijgewerkt worden. Daarna is het aan te raden om opnieuw in te boenen met een licht schurende beweging. Het inwrijven is compleet wanneer het gehele oppervlak een gelijkmatig zijdemat glanzend uiterlijk heeft, zonder ruwe plekken of ophopingen van olie.

De SKYLT Overlakbare Kleurolie clear #5050 kan direct na het aanbrengen en goed droogwrijven worden overgelakt met SKYLT Original lak #5510 of SKYLT Titanium lak #5550. Bij voorkeur dient men de afwerking met lak binnen 48 uur uit te voeren. Voor een gedetailleerde werkwijzer verwijzen wij u graag naar de beschikbare downloads.

Specificaties

Specificaties

Verkoopeenheid

Blik

Kant en klaar

Nee (2-componenten)

Geschikt voor binnen/buiten

Binnen

Benodigd aantal lagen

Eén laag

Merk

SKYLT

Soort

Overlakbare olie

Inhoud

1 liter

Kleur

Clear/naturel

Verbruik

40 – 50 m² (afhankelijk van de ondergrond)

Verwerkingstijd

Tot 3 uur na vermengen

Volgende laag

Binnen 48 uur de eerste laklaag aanbrengen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Waarom moet de eerste laklaag binnen 48 uur aangebracht worden?

Langer wachten dan 48 uur vermindert de kans op hechting van de lak. Hoe langer de wachttijd tussen de olie en de lak, des te groter de kans dat de vloer belopen wordt, beschadigt en vervuild raakt voordat het systeem is afgemaakt.

Maakt het verschil of ik direct overlak na het droogwrijven van de SKYLT Overlakbare Kleurolie of na bijvoorbeeld nachtdroging?

Ja, er zit een klein kleurverschil in het eindresultaat tussen direct overlakken en overlakken na een droogtijd. Zou u dit in hetzelfde vloervlak doen, dan blijft dat zichtbaar in het eindresultaat. Zorg er dus voor om over de hele vloer hetzelfde te doen.

Na welke lagen moet ik tussen schuren bij gebruik van SKYLT Original #5510 of SKYLT Titanium #5550 in combinatie met SKYLT Overlakbare Kleurolie?

Bij gebruik van SKYLT Overlakbare Kleurolie #5050, #5051 of #5052 moet er na de eerste laag tussen schuren. Het houtvezel zal minder opzetten, waardoor er minder zwaar of niet gepolijst hoeft te worden