Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerafwerking/Vloerlak/SKYLT Grondlak #5020 (4L)

Klantbeoordeling 9.1/10

SKYLT Grondlak #5020 (4L)

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

SKYLT Grondlak #5020 (4L)

  • Laat hout de natuurlijke uitstraling behouden

  • Absoluut onzichtbaar

  • Voor een aanzetvrije eerste laag

  • Afwerken met 2 lagen SKYLT Original lak #5510

Korting  63,92
Onze prijs:
 126,95

1 can = 4 liter

Omschrijving

SKYLT Grondlak #5020

De SKYLT Grondlak #5020 is geschikt voor parket, houten vloeren, hout – en fineerwerk van meubels en interieurbetimmeringen van blank eiken en andere lichte houtsoorten. De grondlak is geschikt als eerste laklaag, daarna moet het afgewerkt worden met twee lagen SKYLT Original #5510. De grondlak biedt in combinatie met de SKYLT Original #5510 een onzichtbare bescherming en bekrachtigd het oorspronkelijke, natuurlijke uiterlijk van lichte ondergronden.

Downloads
Toepassing

Toepassing

De SKYLT Grondlak #5020 is geschikt voor alle lichte houten ondergronden. Voordat de grondlak wordt aangebracht, is het essentieel om ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon, droog en vrij van was, vet en stof is. Verdeel de grondlak gelijkmatig in banen of vakken en zorg voor goede overlappingen die nat in nat worden doorgerold om verschillen in laagdikte te voorkomen.

Het is van groot belang om de lak volledig aan te brengen, aangezien dit zorgt voor een betere hechting en vloeiing, wat op zijn beurt strepen en aanzetten voorkomt. Voor het aanbrengen van de SKYLT Grondlak wordt aanbevolen om een microvezel lakroller met een vachtdikte van 9-11 mm te gebruiken. Voor de randen en kleinere oppervlakken is een langharige kwast geschikt.

Na het aanbrengen van de grondlaklaag moet deze worden afgelakt met SKYLT Original #5510 om de afwerking te voltooien. Door deze nauwkeurige toepassing van de grondlak gevolgd door de juiste afwerking met SKYLT Original #5510, wordt een duurzame en professionele afwerking van de lichte houten ondergronden bereikt.

Specificaties

Specificaties

Merk

SKYLT

Soort

Grondlak

Verkoopeenheid

Can

Inhoud

4 liter

Kant en klaar

Ja (1-component)

Verbruik

8 – 10 m² per liter/laag (afhankelijk van de ondergrond)

Geschikt voor binnen/buiten

Binnen

Benodigd aantal lagen

Eén laag

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Kan de SKYLT Grondlak ook gebruikt worden met de SKYLT Titanium

Technisch kan dit, maar het is geen logische keuze. Immers, SKYLT Titanium #5550 gebruik je op donkere houtsoorten, terwijl SKYLT Grondlak #5020 wordt voorgeschreven voor lichte houtsoorten. Op donkere houtsoorten is het standaardadvies voor een onzichtbare bescherming daarom 3 lagen SKYLT Titanium #5550.

Kan je een pas gelakte vloer afdekken?

Een SKYLT gelakte vloer zal altijd nog de eerste twee weken doorharden. Daarom is het advies om de eerste twee weken de vloer niet (nat) te reinigen en ook niet af te dekken. Dit kan de duurzaamheid en laklaag aantasten.

Kan de SKYLT verpakking bij het restafval?

Volledig ingedroogde kwasten en rollers mogen als huis- of bedrijfsafval worden beschouwd. Dit geldt ook voor volledig gedroogde, uitgeharde lakresten uit emmers of rolbakken. Vloeibare lakresten en jerrycans met lakrestanten zijn chemisch afval en moeten afgevoerd worden volgens de ter plaatse geldende gemeentelijke of provinciale verordening. Gereedschap reinigen gaat het beste met lauwwarm water. Doe dit vóór aandrogen in een emmer. Droge lak lost i.h.a. op in aceton. In verband met mogelijke schade aan het milieu is het niet toegestaan het spoelwater in het riool te laten komen.