Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerafwerking/Vloerlak/SKYLT Original lak #5510 (4L)

Klantbeoordeling 9.1/10

SKYLT Original lak #5510 (4L)

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

SKYLT Original lak #5510 (4L)

  • Voor de onbehandelde houtlook

  • Licht blekend effect, geschikt voor lichte houtsoorten

  • Maakt oppervlakken geschikt voor intensief gebruik

  • Te combineren met de SKYLT Overlakbare olie

Korting  70,97
Onze prijs:
 141,10

1 can = 4 liter

Omschrijving

SKYLT Original #5510 (4L)

SKYLT Original #5510 is de ideale lak voor het behouden van de natuurlijke uitstraling van onbehandeld hout. Speciaal ontwikkeld voor lichte houtsoorten, biedt SKYLT Original een transparante afwerking met een ultra matte finish. Door deze lak aan te brengen op een lichte houten vloer, behoudt u de prachtige houtlook terwijl u tevens beschermd bent tegen vlekken en slijtage. Voor het onderhoud van deze vloer met SKYLT afwerking, is er de SKYLT Conditioner. Deze vloerreiniger is speciaal ontwikkeld om de vloer in optimale conditie te houden, waardoor de duurzaamheid en esthetische kwaliteiten van de SKYLT afwerking behouden blijven.

Downloads
Toepassing

Toepassing

De SKYLT Original #5510 moet in meerdere lagen aangebracht worden. De ondergrond moet wel schoon, droog en vrij zijn van was, vet en stof. Ook moet de houten ondergrond egaal geschuurd zijn.  De SKYLT Original kan voor een onbehandelde houtlook in 3 lagen aangebracht worden.  Voor het aanbrengen van de laatste laklaag moet het oppervlak tussen geschuurd worden met P120.

Het aanbrengen kan door middel van een lakroller maar is ook geschikt voor spuitapplicatie. Voor de roller is het advies om een microvezel lakroller met een vachtdikte van 9-11 mm te gebruiken. Voor de kanten of kleine onderdelen weer een volle, langharige kwast. Ook is het belangrijk om de lak vol op te zetten. Dit zorgt voor een betere benatting en betere vloer.

Het is ook mogelijk om de SKYLT Original aan te brengen over de SKYLT Overlakbare olie of een SKYLT Grondlak. Door eerst één laag van een van deze producten aan te brengen en vervolgens 2 lagen van de SKYLT Original creëert u een mooi kleur mét de bescherming van SKYLT.

Specificaties

Specificaties

Merk

SKYLT

Soort

Lak

Verkoopeenheid

Can

Inhoud

4 liter

Te gebruiken voor

Lichte houtsoorten

Kant en klaar

Nee (2-componenten)

Verbruik

10 – 12 m² per liter (afhankelijk van de ondergrond)

Beloopbaar na

Licht belastbaar na 12 uur. Volledig uitgehard na 3 dagen (bij 20°C, 65% RLV en voldoende ventilatie)

Geschikt voor binnen/buiten

Binnen

Benodigd aantal lagen

Drie lagen

Glansgraad

Ultra mat

Uitgehard na

3 dagen (vloer in de tussentijd niet afdekken!)

Voor het eerst onderhouden/dweilen na

14 dagen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen de SKYLT Original en de SKYLT Titanium?

De SKYLT Original is gemaakt voor de lichte houtsoorten, zoals bijvoorbeeld eiken. De SKYLT Titanium is ontwikkelt voor de donkere hout soorten.

Is de SKYLT Original toepasbaar op badkamermeubels?

Dat kan maar zorg wel voor een goede ventilatie in de ruimte. Ook moet er niet langdurig water op blijven staan.

Kan je een pas gelakte vloer afdekken?

Een SKYLT gelakte vloer zal altijd nog de eerste twee weken doorharden. Daarom is het advies om de eerste twee weken de vloer niet (nat) te reinigen en ook niet af te dekken. Dit kan de duurzaamheid en laklaag aantasten.

Kan de SKYLT verpakking bij het restafval?

Volledig ingedroogde kwasten en rollers mogen als huis- of bedrijfsafval worden beschouwd. Dit geldt ook voor volledig gedroogde, uitgeharde lakresten uit emmers of rolbakken. Vloeibare lakresten en jerrycans met lakrestanten zijn chemisch afval en moeten afgevoerd worden volgens de ter plaatse geldende gemeentelijke of provinciale verordening. Gereedschap reinigen gaat het beste met lauwwarm water. Doe dit vóór aandrogen in een emmer. Droge lak lost i.h.a. op in aceton. In verband met mogelijke schade aan het milieu is het niet toegestaan het spoelwater in het riool te laten komen.