Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerlijm/Vloerlijm voor PVC vloeren/Frencken PVC, LVT & Vinyllijm FV312 (6 KG)

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken PVC, LVT & Vinyllijm FV312 (6 KG)

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken PVC, LVT & Vinyllijm FV312 (6 KG)

  • Voor PVC, LVT, en Vinyl vloeren

  • Geschikt voor vloerverwarming

  • Ook te gebruiken voor legpatronen zoals visgraat

  • Extra lange open tijd van 120-180 minuten

  • Makkelijk verwerkbaar

  • Voor binnen gebruik

Onze prijs
 40,20

1 emmer = 6 kg

Productomschrijving

Frencken PVC, LVT & Vinyllijm FV312

De Frencken PVC, LVT en Vinyllijm FV312 is een gebruiksklare oplosmiddelvrije dispersielijm geschikt voor flexibele vloerbedekkingen op vlakke, zuigende ondergronden. De lijm kan ingezet worden voor LVT, cushion vinyl en plak PVC (dryback) vloeren. De PVC vloerlijm is speciaal ontwikkeld voor speciale legpatronen zoals visgraat PVC en de Hongaarse punt PVC. De vloerlijm heeft een hoge eindsterkte wat eventuele zichtbare naden beperkt.

De lijm goed oproeren voor gebruik. FV312 aanbrengen met een gepaste lijmspatel op de gepaste ondergrond. Breng niet meer lijm aan dan er vloerdelen kunnen worden geplaatst binnen 120-180 minuten. Na een wachttijd van 10 à 15 min. de vloerbekleding in de lijm plaatsen, spanningsvrij en zorgen dat er geen lucht inclusies zijn. De vloerbekleding vervolgens onmiddellijk goed aanwrijven, aandrukken of walsen over het gehele oppervlak voor een goede lijmoverdracht. Voor een uitgebreidere uitleg verwijzen wij u graag naar het productblad onder het kopje ”downloads”.

Downloads
Ondergrond

Ondergrond

De Frencken FV312 is op veel verschillende ondergronden te gebruiken, dat maakt deze PVC,LVT en Vinyl lijm een goede keuze in veel verschillende projecten. De PVC lijm kan gebruikt worden op poreuze bouwondergronden, beton, chapevloer, baksteen, steen, pleisterwerk en hout. Wel is het van groot belang dat de ondergrond droog, vlak, vast zuiver, stof– lijmresten-, vet- en olie vrij is. Bij een Anhydriet dekvloer dient de ondergrond wel eerst geschuurd te zijn.

Bij sterk absorberende ondergronden is het belangrijk eerst een vloerprimer te gebruiken. Een geschikte primer is bijvoorbeeld de Frencken P120 primer. Deze primer zorgt er voor dat de hechting optimaal zal zijn. De PVC vloerlijm goed oproeren voor gebruik. FV312 aanbrengen met de gepaste lijmspatel op de gepaste ondergrond. Breng niet meer lijm aan dan er vloerdelen kunnen worden geplaatst binnen 10-20 minuten. Na een wachttijd van 10 à 15 min. de niet dampdoorlatende vloerbekleding (vinyl, PVC, tapijt met schuimrug) en linoleum in de nog natte lijm plaatsen, spanningsvrij en zorgen dat er geen lucht inclusies zijn.

Specificaties

Specificaties

Merk

Frencken

Verkoopeenheid

Emmer

Inhoud

6 kg

Kleur

Beige

Te gebruiken voor

PVC, Tapijt

Materiaal

Acrylaatdispersie

Kant en klaar

Ja (1-component)

Minimale verwerkingstemperatuur

Tussen de 15°C en 25°C

Temperatuurbestendigheid

-20°C tot +80°C

Open tijd / inlegtijd

Circa 120 – 180 minuten (bij 23°C, 50% RLV en 10% houtvochtigheid)

Verbruik

Afhankelijk van de ondergrond 250 – 300 g/m² bij gebruik van lijmkam A2/A3, Afhankelijk van de ondergrond 400 – 500 g/m² bij gebruik van lijmkam B1/B2

Beloopbaar na

Direct

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat is de verwerkingstemperatuur?

Het meest ideale is tussen de 15 en 25 graden celcius. De luchtvochtigheid moet hiervoor tussen de 45-60 % zijn.

Wat is het verschil tussen de FV304 en FV312?

De Frencken FV312 is geschikt voor legpatronen zoals visgraat. De FV304 is hier minder geschikt voor.