Bekijk hele Assortiment
Home/Vloerlijm/Vloerlijm voor PVC vloeren/Frencken PVC, LVT & Vinyllijm FV303

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken PVC, LVT & Vinyllijm FV303

Klantbeoordeling 9.1/10

Frencken PVC, LVT & Vinyllijm FV303

  • Voor PVC, LVT, vinyl en tapijtvloerbedekking

  • Ook geschikt voor naaldvilt, tapijttegels en geweven tapijt

  • Geschikt voor vloerverwarming

  • Makkelijk verwerkbaar

  • Voor binnen gebruik

Onze prijs
 73,15

1 emmer = 6 kg

Productomschrijving

Frencken PVC, LVT & Vinyllijm FV303

De Frencken FV303 lijm is geschikt voor het verlijmen van veel verschillende soorten vloeren. De lijm kan gebruikt worden voor PVC, LVT en Vinyl vloeren.  Maar deze lijm is ook in te zetten voor het verlijmen van naaldvilt, tapijttegels en geweven tapijt. De lijm kan gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming en kan ook toegepast worden op vele diverse ondergronden.

Bij het gebruik van de lijm moet de lijm eerst acclimatiseren. Voor gebruik ook de lijm goed roeren. Breng ook nooit meer lijm aan dan er vloerdelen kunnen geplaatst worden binnen 10-20 minuten. Na een wachttijd van 10 á 15 minuten kunnen de vloerdelen in de nog natte lijm geplaatst worden. Let hierbij op dat er nergens lucht tussen zit. Onder de downloads treft u ook het productblad met daar in de gebruikers instructies.

Downloads
Ondergrond

Ondergrond

De Frencken FV303 is op veel verschillende ondergronden te gebruiken, dat maakt deze PVC,LVT en Vinyl lijm een goede keuze in veel verschillende projecten. De PVC lijm kan gebruikt worden op poreuze bouwondergronden, beton, chapevloer, baksteen, steen, pleisterwerk en hout. Wel is het van groot belang dat de ondergrond droog, vlak, vast zuiver, stof– lijmresten-, vet- en olie vrij is. Bij een Anhydriet dekvloer dient de ondergrond wel eerst geschuurd te zijn.

Bij sterk absorberende ondergronden is het belangrijk eerst een primer te gebruiken. Een geschikte primer is bijvoorbeeld de Frencken P120 primer. Deze primer zorgt er voor dat de hechting optimaal zal zijn. De lijm goed oproeren voor gebruik. FV303 aanbrengen met de gepaste lijmspatel op de gepaste ondergrond. Breng niet meer lijm aan dan er vloerdelen kunnen worden geplaatst binnen 10-20 minuten. Na een wachttijd van 10 à 15 min. de niet dampdoorlatende vloerbekleding (vinyl, PVC, tapijt met schuimrug) en linoleum in de nog natte lijm plaatsen, spanningsvrij en zorgen dat er geen lucht inclusies zijn. Voor een uitgebreidere toelichting verwijzen wij u graag naar de downloads. Hier ziet u een uitgebreide product omschrijving.

Verwerking

Specificaties

Merk

Frencken

Verkoopeenheid

Emmer

Inhoud

6 kg

Te gebruiken voor

PVC, Tapijt

Materiaal

Acrylaatdispersie

Kant en klaar

Ja (1-component)

Open tijd / inlegtijd

Circa 30 minuten (bij 23°C, 50% RLV en 10% houtvochtigheid)

Minimale verwerkingstemperatuur

15°C

Temperatuurbestendigheid

-20°C tot +80°C

Verbruik

Afhankelijk van de ondergrond 250 – 300 g/m² bij gebruik van lijmkam A2/A3, Afhankelijk van de ondergrond 400 – 500 g/m² bij gebruik van lijmkam B1/B2

Beloopbaar na

Direct

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Welke lijmkam kan ik het beste gebruiken?

Dit is afhankelijk van de ondergrond en het soort vloer wat u gaat installeren. Voor een (cushion) vinylvloer kunt u het beste lijmkam A2 gebruiken. Bij tapijt met latex schuimrug en PVC lijmkam A3. Voor Tapijt met jute-,actionback-, polystyreen-, of viltrug, naaldvilt en linoleum kunt u een lijmkam B1 of B2 het beste gebruiken.