Bekijk hele Assortiment
Home/Houten vloeren/Eiken Hongaarse punt/Eiken Hongaarse punt onbehandeld

Klantbeoordeling 9.1/10

Eiken Hongaarse punt onbehandeld

Aanbieding!

Klantbeoordeling 9.1/10

Eiken Hongaarse punt onbehandeld

  • Stel hieronder in 4 eenvoudige stappen uw eigen vloer samen!

  • Geschikt voor vloerverwarming en -koeling

  • Afgewerkt met ROYL olie of SKYLT lak

  • Wij zijn FSC en PEFC gecertificeerd

  • Kant en klaar afgewerkt

Korting  47,50
Onze m2 prijs
 47,50
Stel je eigen vloer samen

1. Plank en sortering

2. Bewerking

3. Afwerking

4. Kopen

Kies de breedte van uw eiken vloerdelen

Kies hier de breedte van uw vloerdelen.

Kies de sortering van uw eiken vloerdelen

Kies hier de sortering van uw vloerdelen. Voor meer informatie over de individuele sorteringen verwijzen wij u naar de informatie button rechts bovenin het plaatje van de sortering. Als u de standaard sortering wenst selecteer dan de optie: “rustiek”.

Kies de dikte van uw eiken vloerdelen

Kies hier de dikte van uw vloerdelen. Voor meer informatie over de individuele diktes verwijzen wij u naar de informatie button rechts bovenin het plaatje van de dikte. Als er maar 1 dikte beschikbaar is dan wordt alleen deze getoond.

Kies de lengte van uw eiken vloerdelen

Kies hier de lengte van uw vloerdelen. Voor meer informatie over de individuele lengtes verwijzen wij u naar de informatie button rechts bovenin het plaatje van de lengte. Als er maar 1 lengte beschikbaar is dan wordt alleen deze getoond.

Kies de bewerking van uw eiken vloerdelen

Kies hier een bewerking voor uw vloerdelen. Voor meer informatie over de individuele bewerkingen verwijzen wij u naar de informatie button rechts bovenin het plaatje van de bewerkingen. Als u de standaard sortering wenst selecteer dan de optie: “geschuurd”.

Kies de afwerking van uw eiken vloerdelen

Kies hier een afwerking voor uw vloerdelen. Voor meer informatie over de individuele afwerkingen verwijzen wij u naar de informatie button rechts bovenin het plaatje van de afwerkingen.

Bereken uw vloeroppervlak en uw prijs

Huidige prijs: € 47,50 p/m2

Plank breedte

12,50 cm

Geen meerprijs

De eiken vloer select bevat een beperkt aantal noesten en scheuren. Noesten zijn toegestaan tot een grootte van circa 3-4 cm. Er zitten enkele noesten en scheuren op een plank. De noesten en scheuren zijn gestopt en geschuurd. De eiken vloer heeft een rustige uitstraling met iets levendigheid. Natuurlijke kleur- en structuurverschillen in het hout zijn toegestaan.

Hongaarse punt select, kies voor een strakke en evenwichtige Hongaarse punt vloer van De Vloeren Kenner

Select

 47,50

De eiken vloer premium select bevat nagenoeg geen noesten en scheuren. Noesten zijn toegestaan tot een grootte van circa 0,8 – 1,0 cm. Er zitten nagenoeg geen noesten en scheuren op een plank. De noesten en scheuren zijn gestopt en geschuurd. De eiken vloer heeft een zeer rustige uitstraling met iets levendigheid. Natuurlijke kleur- en structuurverschillen in het hout zijn toegestaan.

Hongaarse punt Premium select, kies voor een strakke en elegante Hongaarse punt vloer van De Vloeren Kenner

Premium select

+  7,50

De totale plank heeft een dikte van 14 mm waarbij de toplaag van 3 mm massief eiken is. De tussenlaag en onderlaag zijn van Populierenhout wat ervoor zorgt dat deze planken uitermate goed geschikt zijn voor vloerverwarming.

14,00 mm

Geen meerprijs

55,30 cm

Geen meerprijs

Al onze planken zijn standaard geschuurd met korrel 120 wat zorgt voor een fijne afwerking.

Geschuurd (standaard)

Geen meerprijs

Met het borstelen van een houten vloer wordt het zachte hout tussen de hardere houtnerven weggeborsteld. Hierdoor worden de houtnerven nog duidelijker zichtbaar.

Borstelen

+  3,50

Bij het diep borstelen worden de planken voor een tweede keer door borstelmachine gehaald. Hierbij wordt er meer druk op het hout uitgeoefend waardoor er meer zacht hout uit de nerf wordt geborsteld. Het resultaat is een plank met een diepere nerf en een stoerdere uitstraling.

Diep borstelen

+  5,00

Geen afwerking (is onbehandeld)

Geen meerprijs

3 lagen ultra matte SKYLT lak

+  12,00

3 lagen matte lak

+  12,00

3 lagen glanzende lak

+  12,00
m2
+
%
=
1,1
m2
1,15
m2
€ 47,50
(excl. btw)

Technische details

Productomschrijving

Eiken Hongaarse punt onbehandeld

Een onbehandelde eiken Hongaarse punt vloer is een type houten vloer dat is gelegd in een patroon dat bekend staat als de “Hongaarse punt” of “Hongaarse visgraat”. Dit patroon verschilt van het reguliere visgraatpatroon doordat de uiteinden van de houten planken niet recht, maar schuin worden afgezaagd. Hierdoor ontstaat een karakteristiek puntvormig patroon.

Een onbehandelde vloer betekent simpelweg dat het hout nog geen afwerking heeft gekregen. Deze afwerking kan gedaan worden nadat de vloer gelegd is. Afhankelijk van de uitstraling en/of bescherming welke u wenst kiest u voor olie, lak of een combinatie.

Ons Hongaarse punt lamelparket is slim in elkaar gezet met een goed doordachte constructie. Het heeft drie lagen hout: de onderste en middelste laag zijn gemaakt van populierenhout, terwijl de bovenste laag van massief eikenhout is. Deze slimme opbouw heeft veel voordelen. De bovenste en onderste lagen liggen parallel aan de lengte van de vloer, terwijl de middelste laag dwars is geplaatst. Hierdoor blijft het lamelparket goed op zijn plek liggen en is het minder gevoelig voor kromtrekken en uitzetten, in vergelijking met volledig massieve vloerdelen.

Een opmerkelijke eigenschap van ons Hongaarse punt lamelparket is de perfecte samenwerking met vloerverwarming en -koeling. Dankzij de speciale materiaalsamenstelling wordt de warmte gelijkmatig verspreid over de vloer, wat resulteert in een comfortabele temperatuur gedurende alle seizoenen. Geniet van een optimale warmteregulatie en een stijlvolle vloer met ons Hongaarse punt lamelparket.

Downloads
Sorteringen
Olie of lak

Maak een keuze uit vloerolie of vloerlak

Bij De Vloeren Kenner kunt u voor de kleur van uw houten vloer kiezen uit letterlijke alle kleuren van de regenboog. Verder kunt u de houten planken laten afwerken met een vloerolie of een overlakbare kleurolie en twee lagen vloerlak. Hieronder zullen wij beide opties verder uitleggen.

Vloerolie

Onze houten vloer werken wij voornamelijk af met ROYL olie. De vloerolie van ROYL bestaat uit een uniek mengsel van 100% herwinbare natuurlijke oliën en is oplosmiddelvrij. De olie dringt diep door in de poriën van het hout en beschermt de houten vloer langdurig van binnenuit tegen water en vuil. Een met ROYL BIO-OIL afgewerkte eiken lamelparket vloer presteert zelfs bij intensief gebruik perfect. Wij adviseren u de eiken houten vloer schoon te maken met de ROYL Milde Reiniger.

Overlakbare kleurolie en vloerlak

De overlakbare kleurolie van Rigo Verffabriek is een VOS-vrije en oplosmiddelvrije, overlakbare 2 componenten olie-primer voor eiken vloeren. Het geeft een intense kleurverdieping, vergelijkbaar met olie. Na het aanbrengen van de overlakbare kleurolie worden twee lagen lak aangebracht. Hierbij kunt u kiezen voor de ultra matte SKYLT lak, voor de STEP Parketlak mat of voor de STEP Parketlak glans. De parketlak zorgt voor een extra beschermlaag van uw eiken lamelparket vloer. Wij adviseren u de eiken lamelparket vloer schoon te maken met de SKYLT Conditioner of de STEP Milde Reiniger.

Ondervloeren
Verlijmen
Onderhoud
Installatie
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Is een eiken Hongaarse punt vloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja, onze eiken Hongaarse punt vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming.

Waarmee maak ik mijn eiken Hongaarse punt vloer vloer schoon?

Dit hangt af van de afwerking van uw Hongaarse punt vloer. Voor Hongaarse punt afgewerkt met onze ROYL olie adviseren wij de ROYL milde reiniger. Is uw Hongaarse punt vloer afgewerkt met onze ultra matte SKYLT lak dan adviseren wij de SKYLT Conditioner. Gebruik altijd de door ons voorgeschreven onderhoudsmiddelen. Deze zijn volledig op uw vloer afgestemd. Andere onderhoudsmiddelen kunnen (onbedoeld) schade aan uw vloer veroorzaken.

Ik heb dichte pakken Hongaarse punt vloer over, mag dit retour?

Op maat gemaakte producten, zoals een eiken Hongaarse punt vloer met olie en/of lak kunnen helaas niet retour. Heeft u de Hongaarse punt onbehandeld afgenomen dan mogen de pakken binnen de retourtermijn van 30 dagen gewoon retour.

Als mijn eiken Hongaarse punt vloer geleverd is, na hoeveel dagen kan ik deze dan leggen?

Wij adviseren u de eiken Hongaarse punt vloer na ontvangst 24 tot 48 uur te laten acclimatiseren in de ruimte waarin deze gelegd zal gaan worden.